Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Chitanțele pe suport de hârtie nu mai sunt eliberate automat în Franța

Începând cu 1 august, Franța a implementat o măsură pentru a economisi hârtie, copaci și apă prin eliminarea automată a chitanțelor de hârtie emise în magazine și unități.

Noua inițiativă se încadrează în legislația împotriva risipei și a economiei circulare adoptată în 2020. Cu toate acestea, clienții pot solicita în continuare chitanțe pe hârtie.

Chitanțele pot fi obținute în format digital prin SMS, e-mail și aplicații de fidelizare a clienților, potrivit ESM. Anumite produse „durabile” cu perioadă de conformitate legală vor rămâne excepții și vor primi o chitanță. Mai mulți retaileri importanți, cum ar fi Carrefour sau Système U, au implementat deja această măsură din aprilie 2021. Cu toate acestea, măsura a fost criticată de asociațiile de consumatori, care susțin că bonul fiscal este important în gestionarea bugetului familial.

Guvernul francez a subliniat că nu interzice emiterea chitanțelor, dar are ca scop reducerea tipăririi lor, având în vedere că se tipăresc anual 30 de miliarde de chitanțe pe hârtie în țară.

Alte țări europene au adoptat măsuri similare, iar regiunea belgiană Valonia urmează să implementeze o măsură similară începând cu 10 august.

Articole similare

Ad