Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Renaulution Shareplan 2023: Revoluția se accelerează, acționariatul angajaților la fel

Grupul Renault anunță punerea în aplicare, pentru al doilea an consecutiv, a planului său de acționariat al angajaților Renaulution Shareplan. Această ofertă este deschisă în 29 de țări și va implica aproape 98.000 de angajați în crearea și partajarea de valoare.

Grupul Renault a majorat cu 30% contribuțiile oferite în cadrul planului 2023 pentru a beneficia angajații eligibili de succesul implementării etapelor Revoluției. Această creștere semnificativă le va permite angajaților eligibili să primească până la 16 acțiuni gratuite, față de cele 12 acțiuni acordate gratuit în 2022.

„Prin continuarea implementării unuia dintre cele mai ambițioase planuri de acționariat al angajaților, toate sectoarele luate în considerare, consolidăm unitatea Grupului. Renaulution Shareplan stabilește condițiile pentru o mai bună împărțire a valorii, astfel încât Revoluția să fie în beneficiul tuturor celor din cadrul companiei”, afirmă Luca de Meo, directorul general al Grupului Renault.

Oferta rezervată salariaților este făcută în cadrul articolelor L. 3332-18 și următoarele din Codul muncii, precum și al planurilor de economisire de grup („PEG”) ale Grupului Renault, ale grupului DIAC și ale grupului RRG. În unele țări, din cauza constrângerilor juridice, fiscale și operaționale locale, oferta este implementată în afara acestui cadru legal.

Oferta este deschisă angajaților Grupului Renault și filialelor sale consolidate care sunt membri ai Grupului Renault, DIAC sau PEG Retail Renault Group, în 29 de țări, sub rezerva autorizațiilor locale necesare. Pentru a subscrie la ofertă, angajatul trebuie să aibă cel puțin 3 luni de vechime continuă sau discontinuă între 1 ianuarie 2022 și 2 octombrie 2023 și un contract de muncă (cu o companie consolidată și membră a PEG) în vigoare la 2 octombrie 2023.

Oferta este implementată în Franța și la nivel internațional în următoarele țări: Argentina, Austria, Belgia, Brazilia, Republica Cehă, China, Columbia, Croația, Germania, Ungaria, India, Irlanda, Italia, Malta, Maroc, Mexic, Țările de Jos, Polonia, Portugalia, România, Spania, Slovacia, Slovenia, Suedia, Elveția, Regatul Unit, Turcia și Ungaria.

Toți angajații eligibili ai Grupului beneficiază de alocarea gratuită și imediată a 8 acțiuni, sub forma unei contribuții unilaterale (cu excepția anumitor țări în care livrarea acțiunilor va avea loc peste 5 ani, fără obligație de retenție).

Iar în 23 de țări, Grupul Renault propune angajaților săi o ofertă de cumpărare de acțiuni în condiții avantajoase, cu o reducere de 30% din prețul de referință și o contribuție brută suplimentară echivalentă cu 8 acțiuni (300% completare pentru primele două acțiuni sau 6 acțiuni gratuite pentru 2 cumpărate și 200% pentru a treia acțiune cumpărată sau 2 acțiuni gratuite suplimentare). Plata voluntară a angajatului nu poate depăși 25% din remunerația sa anuală brută pentru 2023. Acțiunile Renault vor fi păstrate timp de cel puțin 5 ani (cu excepția cazurilor excepționale de ieșire anticipată) prin intermediul unui fond mutual pentru angajați (FCPE) sau, în anumite țări, direct într-un cont nominativ.

Articole similare

Ad