Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Grupul Renault a eliminat diferențele de salarizare între femei și bărbați, îndeplinindu-și obiectivul cu doi ani înainte de termen

Grupul Renault s-a angajat de mai mulți ani să “neutralizeze” diferențele de remunerare între femei și bărbați în toate țările în care Grupul este prezent, datorită unor planuri de acțiune specifice puse în aplicare în special în timpul campaniei anuale de revizuire a salariilor. Măsurând an de an diferența de salarizare între femei și bărbați, echipele se asigură că aceasta se reduce și că angajații au, în medie, un salariu egal pentru posturi similare, indiferent de sex.

“Considerând că diversitatea noastră reprezintă o sursă de forță și un atu, implementăm de mai mulți ani o politică proactivă care vizează asigurarea unui loc de muncă lipsit de discriminare, unde fiecare se simte integrat, respectat și apreciat. Neutralizarea diferenței de remunerare între femei și bărbați cu doi ani mai devreme decât ne-am propus demonstrează angajamentul ferm al echipelor Grupului Renault de a promova egalitatea de gen la locul de muncă, una dintre prioritățile strategiei noastre de Diversitate și Incluziune”, explică François Roger, Chief People, Workplace, Organization Officer, Grupul Renault.

În aprilie 2021, Grupul Renault a creat un departament de Diversitate și Incluziune în cadrul Resurselor Umane. „Provocarea: să lucrăm pentru o mai mare diversitate a profilurilor pentru a ne spori resursele și performanța, promovând în același timp incluziunea în cadrul echipelor.” Dintre toate prioritățile stabilite de departamentul Diversitate și Incluziune, se remarcă egalitatea de gen, cu ambiția de a deveni un angajator de referință pentru femei. Până la sfârșitul anului 2023, Grupul Renault avea o reprezentare de 35% a femeilor în organele de conducere și 27% în funcțiile de conducere. Grupul își propune să ajungă la 30% până în 2030, cu obiectivul de a atinge egalitatea de gen până în 2050.

Articole similare

Ad