Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Accelera by Cummins, Daimler Truck și PACCAR formează un joint venture pentru a avansa producția de celule de baterii în Statele Unite ale Americii

Accelera by Cummins, unitatea de afaceri cu emisii zero a Cummins Inc., Daimler Trucks & Buses US Holding LLC și PACCAR se asociază pentru a accelera și localiza producția de celule de baterii și lanțul de aprovizionare cu baterii în Statele Unite. Întreprinderea comună planificată va produce celule de baterii pentru vehicule comerciale electrice și aplicații industriale, creând astfel locuri de muncă de înaltă ținută în domeniul producției din SUA în sectorul în creștere al tehnologiilor curate. Se preconizează că investiția totală va fi cuprinsă între 2 și 3 miliarde de dolari pentru fabrica de 21 GWh.

„Avem responsabilitatea de a ne decarboniza într-un mod care este cel mai bun pentru toate părțile interesate și pentru planetă. Acest lucru necesită o colaborare strânsă cu partenerii-cheie. Anunțul de astăzi reflectă această acțiune. Nu numai că avansăm o soluție tehnologică cheie pentru clienții noștri, dar accelerăm tranziția energetică în Statele Unite”, a declarat Jennifer Rumsey, președinte și director executiv al Cummins.

Accelera by Cummins, Daimler Truck și PACCAR vor deține fiecare câte 30% și vor controla în comun societatea mixtă, care se va concentra inițial pe familia de tehnologii de baterii litiu-fier-fosfat (LFP) pentru camioanele comerciale electrice cu baterii. Celulele de baterii LFP produse de societatea mixtă vor putea oferi mai multe avantaje în comparație cu alte chimii de baterii, inclusiv costuri mai mici, durată de viață mai lungă și siguranță sporită, fără a fi nevoie de materii prime de nichel și cobalt. Accelera by Cummins, Daimler Truck și PACCAR se așteaptă la o creștere a cererii pentru tehnologia bateriilor pe parcursul acestui deceniu, iar clienții din SUA vor beneficia de o fabrică de celule de baterii de ultimă generație dedicată. EVE Energy va fi partenerul tehnologic în cadrul societății mixte, cu o participație de 10%, și va contribui cu know-how-ul său de vârf în materie de proiectare și producție de celule de baterii. EVE Energy este lider mondial în fabricarea de celule de baterii LFP pentru industria vehiculelor și este cotată la bursa de la Shenzhen.

„Viziunea noastră este ca tehnologia bateriilor de cea mai înaltă calitate, produsă la nivel local, să îmbunătățească operațiunile clienților noștri și să îi ajute să își atingă obiectivele operaționale și de mediu”, a declarat Preston Feight, director executiv al PACCAR.Martin Daum, directorul general al Daimler Truck, a declarat: „Pentru Daimler Truck, parteneriatele și o concentrare strictă asupra costurilor și alocarea inteligentă a capitalului sunt pârghiile cheie pentru a reuși pe calea spre un transport durabil. Această societate mixtă planificată permite realizarea unor economii de scară dincolo de Daimler Truck. Este o piesă cheie de puzzle a strategiei noastre de industrializare a bateriilor, asigurând accesul la tehnologia corectă a celulelor de baterii la un cost corect.”

Articole similare

Ad