Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Cargus obține medalia de argint pentru managementul sustenabilității de la EcoVadis, agenția de rating și certificare

  • Foto: Cargus

Cargus, una dintre cele mai importante companii din industria de curierat din România, a fost recunoscută pentru eforturile sale în adoptarea practicilor responsabile în domeniul sustenabilității și eticii în afaceri. Compania a primit medalia de argint de la EcoVadis, un reper la nivel internațional în materie de rating și certificare.

Totodată, Cargus a fost evaluat pentru al doilea an consecutiv, urcând în clasament, față de 2022 când a fost recunoscută cu medalia de bronz, reflectând angajamentul său pe termen lung în implementarea practicilor sustenabile. Evaluarea realizată de EcoVadis, agenția de rating și certificare, a luat în considerare patru piloni principali, așa cum mediu, drepturile omului fundamentale la locul de muncă, etică și achiziții sustenabile. Cargus a înregistrat progrese considerabile în toate aceste categorii, ceea ce a determinat poziționarea sa în topul organizațiilor analizate.

În privința achizițiilor durabile, Cargus se situează în top 11% dintre companiile din industria de transport și curierat, iar în top 2% pentru abordarea etică în afaceri. Scorul general al companiei o plasează în top 18% din companiile din industria transportului poștal, curierat și transport multimodal, fiind și singura companie de curierat din România certificată de EcoVadis.

„Ne onorează o astfel de distincție, precum cea acordată de EcoVadis, pentru că reprezintă o confirmare a eforturilor noastre de a adopta practici de business sustenabile. Am început această transformare acum aproximativ doi ani, am investit în câteva direcții importante – înlocuirea flotei proprii, dezvoltarea rețelei de livrare out of home și implementarea la nivel organizațional a principiilor ESG. Ne-am asumat angajamentul de a deveni un jucător care își desfășoară activitatea cu responsabilitate pentru binele generațiilor viitoare, fiind un obiectiv strategic pe termen lung pentru Cargus și vom continua să investim în această direcție.”,

a declarat Monica Buiciuc, Head of Sustainability & Compliance Cargus.

Mai mult, începând cu luna mai, Cargus a fost acceptată în United Nations Global Compact (UNGC), o rețea globală ce include peste 17.000 de companii din 166 de țări, toate angajate în construirea unui viitor durabil. UNGC oferind companiilor un cadru de evaluare, definire, implementare, măsurare și comunicare a strategiilor lor de sustenabilitate.

Rezultatele obținute de Cargus reflectă eforturile semnificative depuse de companie, în ultimii 2-3 ani, pentru a se alinia standardelor internaționale și tendințelor globale în ceea ce privește sustenabilitatea și etica în afaceri.

În 2021, compania a început să înnoiască flota sa de vehicule prin introducerea mașinilor hibride, având ca obiectiv reducerea amprentei de carbon și protejarea mediului înconjurător.

De asemenea, Cargus a dezvoltat o rețea proprie de livrare out-of-home în ultimii doi ani, sub numele de Cargus SHIP & GO, care constă în aproximativ 3.000 de puncte (PUDO și lockere) la nivel național. Această rețea reprezintă o soluție eficientă de gestionare a resurselor în procesul de livrare, reducând timpul, consumul de combustibil și orele de muncă ale curierilor. Lockerele Cargus, dezvoltate în parteneriat cu SwipBox, sunt alimentate cu baterii, având o durată de viață de până la 10 ani, ceea ce diminuează impactul asupra mediului pe termen lung.

De asemenea, Cargus promovează diversitatea și incluziunea la locul de muncă, având un procent semnificativ de angajați femei și o structură de conducere echilibrată. Conform datelor valabile la finalul anului 2022, 46.5% din totalul angajaților sunt femei, iar 4 din 10 poziții de management sunt deținute de acestea. Structura actuală a consiliului de administrație este formată din 12 membri, dintre care 7 sunt bărbați, iar 5 membri sunt femei.

Totodată, compania acordă o atenție deosebită evaluării furnizorilor potrivit standardelor ESG. Colaborarea cu parteneri și furnizori de bunuri și servicii care împărtășesc aceleași valori și principii este esențială pentru asigurarea responsabilității sociale pe întregul lanț de aprovizionare.

În plus, Cargus a inițiat parteneriate cu mai multe organizații non-guvernamentale, în cursul acestui an, cum ar fi Let’s Do It, Romania!, Viitor Plus, Casa Bună, Together for Humanity și Fundația Inocenți. Împreună cu aceste ONG-uri, Cargus va implementa proiecte în domeniul mediului și educației, promovându-și astfel valorile sale în comunitate.

Articole similare

Ad