Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Combilift lansează primul încărcător lateral autonom din lume cu opțiunea de operare manuală

Combi-AGT este primul încărcător lateral autonom dublu operațional din lume, cu propulsie electrică și suport pe 4 roți, destinat manipulării sarcinilor lungi. Utilajul folosește cea mai recentă tehnologie inteligentă pentru a răspunde cerințelor clienților de a transporta și manevra obiecte lungi fără a necesita operator, cu rezerva unui mod manual de lucru în cazul întreruperilor de curent sau a internetului.

Echipa de automatizare a producătorului irlandez Combilift a petrecut 3 ani pentru a identifica cele mai bune specificații pentru Combi-AGT. Noul model, cu o capacitate de ridicare de 5.000 kg și diferite înălțimi de ridicare se adresează cerințelor centrelor de service din oțel și ale industriilor metalurgice, care se ocupă de obicei de sarcini lungi. Combilift a lucrat în tandem cu IMR (Irish Manufacturing Research) în timpul procesului de dezvoltare, pentru a permite integrarea perfectă cu sistemele de management al depozitelor clienților multipli.

Designul său se bazează pe modelul Combi-GTE cu acționare manuală electrică, care a fost mult timp o alegere foarte populară, datorită capacității sale de a lucra eficient pe culoarele înguste, fiind ghidate de șine.

Primul utilaj Combi-AGT a fost livrat companiei Steel and Pipe Supply din Statele Unite, în urmă cu 18 luni.

Senzorii pe bază de laser, montați în diferite poziții de pe șasiu, constituie un sistem de siguranță anti-coliziune, conform cerințelor American National Standards Institute. Dacă echipamentul detectează un obstacol sau un pieton care a intrat în calea sa, încetinește automat și, dacă este necesar, se va opri în cazuri de urgență, apoi va continua să conducă automat când obstacolul a ieșit din zona senzorului de siguranță. Sistemul de siguranță adaptiv îmbunătățit lărgirea sau micșorarea câmpurilor de detectare a obstacolelor, în funcție de unghiul de virare și viteza de deplasare.

Sistemul de navigație cu caracteristici naturale este superior metodelor tradiționale de navigare a utilajelor bazate pe ghidare prin cablu sau repere artificiale, cum ar fi reflectoarele. În schimb, utilizează reperele din depozit, cum ar fi pereți, rafturi și coloane, evitând nevoia de a adăuga sau modifica infrastructura depozitului.

Noul sistem de detectare a dimensiunii sarcinii (în curs de brevet) funcționează prin efectuarea unei scanări laser a încărcăturii pentru a verifica dacă lungimea acesteia corespunde sarcinii transmise echipamentului. În mod similar, la descărcare, se verifică dacă raftul din față are suficient spațiu liber pentru a accepta sarcina.

CEO-ul și co-fondatorul Combilift, Martin McVicar, a declarat: „Nu ne-am grăbit în mod deliberat să încorporăm produse autonome în portofoliul nostru. La fel ca în cazul oricărei noi lansări, am efectuat teste ample pe teren pentru a ne asigura că este potrivit scopului, prin colaborarea cu un număr de clienți de top din industria serviciilor metalice în timpul etapei de dezvoltare a produsului. Combi-AGT marchează o nouă piatră de hotar în dezvoltarea de produse, cu extinderea în continuare a gamei de produse autonome.”

În 1998, Combilift a făcut istorie cu primul său stivuitor multidirecțional C4000, cu 3 roți și tracțiune integrală.

Articole similare

Ad