Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Mobile Industrial Robots: Automatizarea proceselor intralogistice îmbunătățește viteza, siguranța și capacitatea de producție

  • Foto: Mobile Industrial Robots

Studiul „10 AMR applications that can help you automate your logistics processes” realizat de Mobile Industrial Robots (MIR) evidențiază diverse operațiuni pe care roboții mobili autonomi pot să le realizeze eficient în contextul logisticii.

Printre operațiunile care pot fi cel mai ușor atribuite se numără ridicarea și transportul europaleților, ridicarea rafturilor și a cărucioarelor cu roți, colaborarea cu un braț robotic pentru operațiunile complexe.

97% dintre manageri consideră că automatizarea are un impact pozitiv important sau foarte important asupra calității.

Potrivit studiului lansat de compania de consultanță McKinsey&Company în 2022, 95% sunt de părere că automatizarea influențează în mod pozitiv viteza de lucru.

„Toate aceste câștiguri devin posibile deoarece în numeroase domenii – precum auto-moto, logistică, farmaceutică, FMCG – subansamblele și alte consumabile sunt adesea transportate manual pe distanțe mari de la depozit la linia de asamblare sau între zonele de logistică. Această sarcină poate fi eficient gestionată de AMR-uri, eliberând astfel angajații pentru activități cu valoare adăugată mai mare. În plus, AMR-urile scutesc angajații de efortul de a împinge cărucioare grele și permit companiilor să-și mărească eficiența operațională prin asigurarea unui flux de transport fiabil și continuu.”,

a precizat Paul Olariu, Area Sales Manager pentru Europa Centrală și de Est în cadrul Mobile Industrial Robots (MIR).

Roboții mobili autonomi pot prelua sarcini de până la 1.350 de kg și muta europaleții cu precizie zilnic zeci de kilometri, facilitând manipularea mărfurilor în depozite și centre logistice. Totodată, pot funcţiona 8-10 ore cu o singură încărcare, cu un consum mediu de 1.73 kWh pentru o zi de opt ore de muncă, ceea ce înseamnă un cost de maximum doi-trei lei.

„Avansul tehnologic în domeniu permite utilizarea tot mai frecventă a roboților mobili autonomi. Printre cele mai fezabile operațiuni care pot fi atribuite roboților mobili autonomi se numără ridicarea și transportul europaleților între depozite și linii de asamblare, tracțiunea oricărui tip de rafturi și cărucioare cu roți, integrarea cu sistemele gravitaționale «Karakuri» pentru automatizarea încărcării și descărcării materialelor, integrarea cu benzile transportoare și sistemele de depozitare pe verticală pentru preluarea automată a produselor transportate, combinația cu un cobot (braț robotic colaborativ) pentru realizarea unor operațiuni cu nivel ridicat de complexitate”,

a completat Paul Olariu.

Extinderea scenariilor de utilizare a roboților mobili autonomi are un impact semnificativ asupra creșterii investițiilor în automatizare. Aceleași studiu realizat de McKinsey & Company arată că în următorii cinci ani, companiile din sectoarele industriale vor aloca până la 25% din cheltuielile lor de capital pentru investiții în sisteme de automatizare. În sectoare, precum cel automobilistic și logistic, aceste investiții sunt prognozate să depășească 30%. Beneficiile evidente ale automatizării sunt mai ușor de cuantificat în aceste domenii.

Articole similare

Ad