Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Transportul, retailul și logistica au înregistrat cele mai multe angajări în rândul startup-urilor

  • Foto: Bestjobs

Piața antreprenorială din România, startup-urile și companiile mici sunt în căutarea de oameni pentru a-și întări prezența într-o piață competitivă. În special, companiile nou înființate își propun să angajeze între 2 și 4 angajați în primul an de la înființare, potrivit platformei de recrutare online din România – Bestjobs.

Zona micilor întreprinzători din România este cunoscută pentru dinamismul său, cu zeci de mii de Societăți cu Răspundere Limitată (SRL-uri) înființate în fiecare an. În perioada de la începutul anului până în prezent, au fost înregistrate peste 56.000 de noi SRL-uri, conform datelor furnizate de Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC). Mai mult, procentul firmelor nou înființate în 2023 care recrutează prin intermediul platformei BestJobs a ajuns la 15%, în creștere față de aceeași perioadă a anului precedent.

Cele mai multe dintre companiile mici care au efectuat recrutări în primele 8 luni ale acestui an prin intermediul BestJobs sunt din orașe, precum București, Cluj, Timișoara, Iași și Constanța.

În medie, un startup își propune să ocupe între două și patru poziții. Cele mai multe angajări fiind înregistrate în rândul startup-urilor din domenii variate, așa cum în servicii, transport, retail sau logistică.

„Aceste firme, care sunt la început de drum, au un buget limitat și sunt de cele mai multe ori presate de timp, astfel că sunt și cele care au nevoie cel mai rapid de oamenii potriviți. În același timp, ecosistemul românesc de startup-uri reprezintă unul dintre principalii catalizatori ai inovației, având un impact semnificativ asupra creșterii economice a României. De aceea noi, la bestjobs, vrem să încurajăm cât mai mult dezvoltarea startup-urilor din perspectiva resurselor umane. Astfel, firmele nou înființate care își creează un cont pe bestjobs primesc suport nostru la prima angajare, putând publica gratuit primul anunț.”,

a precizat Ana Vișian, Marketing Manager bestjobs.

Odată cu creșterea numărului de locuri de muncă, scoase în piață de startup-uri și angajatori mici, a crescut și interesul candidaților pentru aceste oportunități. Astfel, în primele 8 luni ale anului, au fost înregistrate aproximativ 500.000 de aplicări la joburi/angajatori oferite de startup-uri, cu o creștere de 10% față de aceeași perioadă din anul precedent.

„Salariile și beneficiile oferite de startup-uri sunt la un nivel similar cu cele oferite de către companiile mari, deoarece cei mai mulți antreprenori caută să recruteze oameni bine pregătiți, cu experiență generoasă în domeniul lor de activitate, care să contribuie la ascensiunea companiei. Pentru că acești oameni vin, de obicei, din companiile mari, pentru a-și părăsi locul actual de muncă, un start-up trebuie să le ofere beneficii salariale și extrasalariale pe măsura pregătirii lor.”,

a adăugat Ana Vișian, Marketing Manager bestjobs.

Domeniile cu cel mai mare număr de companii nou înființate în primele 7 luni, conform ONRC, sunt Comerțul cu ridicata și cu amănuntul, Repararea autovehiculelor și motocicletelor (16.581), Transportul și depozitarea (9.225), Construcțiile (8.978), Agricultura, silvicultura și pescuitul (8.315) și Activitățile profesionale, științifice și tehnice (7.917).

Articole similare

Ad