Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

TRATON lansează cu succes programul de hârtie comercială și deschide o nouă piață de finanțare

TRATON a lansat cu succes un program de hârtie comercială (CP) în valoare de 2,5 miliarde de euro. Astfel, TRATON deschide o altă piață de finanțare în completarea programului existent de 12 miliarde de euro, numit European Medium Term Notes (EMTN).

Programul CP are ca scop finanțarea obligațiuni cu scadențe pe termen scurt, cu scadențe de până la un an, contribuind la extinderea surselor de finanțare și baza de investitori în ceea ce privește capitalul extern.

Emitenții în cadrul programului CP includ TRATON SE și filialele sale indirecte TRATON Finance Luxembourg S.A. și TRATON Treasury AB. TRATON SE, care garantează obligațiile de plată pentru hârtiile comerciale emise de TRATON Finance Luxembourg S.A., precum și TRATON Treasury AB. Programul CP va permite companiei TRATON să emită obligațiuni în diverse valute, putând să utilizeze veniturile obținute pentru scopuri generale ale companiei.

În urma înființării programului TRATON CP, TRATON SE a obținut ratinguri de credit pe termen scurt de la agențiile de rating Moody’s și S&P, care sunt echivalente cu ratingurile pe termen lung cu grad de investiție ale companiei, respectiv P-2 atribuit de Moody’s și A-2 acordat de S&P. Acest lucru consolidează poziția financiară a TRATON pe piață și îi oferă mai multă stabilitate în accesarea capitalului.

„Programul de efecte de comerț marchează o altă etapă importantă în consolidarea accesului TRATON la piețele de capital. Acesta completează programul EMTN deja în vigoare și ne oferă o flexibilitate suplimentară.”,

a declarat Dr. Michael Jackstein, CFO și CHRO al TRATON GROUP.

Articole similare

Ad