Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Renault furnizează o flotă de 122 de Ambulanțe Tip A2 către IGSU

  • Foto: Renault

Marca istorică de mobilitate și pionierul vehiculelor electrice în Europa, Renault anunță că au fost livrate 122 de vehicule Renault Master Furgon, care au fost transformate în ambulanțe tip A2 – Unitate mobilă de transport pentru mai mulți pacienți. Ambulanțele au fost echipate cu dotările specifice și echipamentele medicale și tehnice necesare pentru a fi utilizate de către Serviciile Publice de Ambulanță Județene din întreaga țară.

Transformarea a fost realizată de compania GIFA COLET în Franța și echipate de Avant Maris Medical SRL, în conformitate cu solicitărilor tehnice din caietul de sarcini primit de la autoritatea contractantă (Inspectoratul General pentru Situații de Urgență).

Noile ambulanțe sunt bazate pe modelul Renault Master Furgon Tracțiune L3H2 Blue dCI 145CP și beneficiază de dotările standard ale acestui model, precum și de dotările opționale necesare ambulanțelor tip A2, cum ar fi uși cu geam, aer condiționat, echipamente de semnalizare și comunicație specifice ambulanțelor.

Vehiculele au o cabină față cu 2 locuri (șofer + pasager) și au fost echipate suplimentar cu 4+1 locuri în compartimentul medical, dispunând astfel de 1 loc pentru însoțitor la capul tărgii, cu spatele la direcția de mers, 3 locuri pentru pacienți în lateralul tărgii, pe partea dreaptă a compartimentului medical, cu fața în direcția de mers, și 1 loc pentru pacient pe targă.

Totodată, interiorul vehiculelor a fost modificat și dotat cu dulapuri, echipamente și dispozitive medicale, inclusiv o trusă de urgență de bază care include oxigen și un defibrilator semiautomat.

Cele 122 de ambulanțe tip A2 sunt destinate Serviciilor Publice de Ambulanță Județene și fac parte din Programul Operațional Regional 2014-2020, având ca scop îmbunătățirea capacității de intervenție la urgențe medicale.

Articole similare

Ad