Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

66 de cetățeni străini găsiți ascunși în două automarfare de către polițiștii de frontieră arădeni si bihoreni

  • Foto: Politia de Frontiera Romana

În ultimele 24 de ore, polițiștii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II din județul Arad și de la Sectorul Poliției de Frontieră Girișul de Criș din județul Bihor au desfășurat operațiuni în ceea ce privește prevenirea trecerii ilegale a frontierei și combaterea traficului de migranți.

Astfel, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II au fost depistați doi cetățeni turci, care au fost opriți la ieșirea din țară în două automarfare înmatriculate în Turcia. Șoferii transportau piese auto pentru societăți comerciale din Polonia și Germania.

În baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunțit al mijloacelor de transport și au descoperit 62 de cetățeni străini ascunși în compartimentul pentru marfă al automarfarelor. Doar într-unul dintre vehicule erau ascunse 46 de persoane. Cetățenii străini au fost preluați și transportați la sediul sectorului pentru cercetări, iar după verificări, s-a constatat că aceștia erau cetățeni din Pakistan, Bangladesh, Sri Lanka, Etiopia și Republica Centrafricană, intrați legal în România.

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Girișul de Criș, județul Bihor, au observat patru persoane care se deplasau pe jos în apropierea liniei de frontieră. Deoarece aceste persoane nu și-au putut justifica prezența în zonă, au fost conduse la sediul sectorului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor, s-a stabilit că aceste patru persoane erau cetățeni din Egipt, care au intrat legal în România și intenționau să ajungă în mod fraudulos într-un stat din vestul Europei.

În toate aceste cazuri, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți pentru șoferii vehiculelor implicate și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii străini depistați ascunși sau pe jos. Măsurile legale corespunzătoare vor fi dispuse la finalizarea investigațiilor.

Articole similare

Ad