Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

P3 Logistic Parks marchează un început puternic de an cu tranzacții de peste 107.000 mp

  • Foto: P3 Logistic Parks

P3 Logistic Parks („P3″) a încheiat prima jumătate a acestui an cu tranzacții semnificative, totalizând peste 107.000 de metri pătrați de spații închiriate. Aceste rezultate evidențiază angajamentul continuu al companiei de a furniza partenerilor săi spații de înaltă calitate și servicii de închiriere adaptate nevoilor lor specifice.

În această perioadă, P3 a reușit să-și consolideze și să-și extindă relațiile cu clienții existenți, cu o rată majoră de reînnoiri contractuale. 93% din cererile de închiriere au provenit de la parteneri pe termen lung, care au optat atât pentru reînnoirea contractelor existente (68.000 de metri pătrați), cât și pentru extinderea suprafețelor închiriate (32.000 de metri pătrați). Printre companiile cu care P3 a semnat contracte de reînnoire și extindere se numără HOPI®, Logistic E Van Wijk și SLS Cargo.

Un aspect important al performanței P3 în această perioadă este atragerea unui nou tip de client, și anume, segmentul de producție ușoară, datorită facilităților existente în cadrul parcului logistic.

„Suntem extrem de încântați de rezultatele obținute în prima jumătate a acestui an, care confirmă eforturile noastre constante de a oferi soluții adaptate cerințelor fiecărui client. Din punct de vedere strategic, suntem investitori de lungă durată, prin urmare performanța portofoliului actual este influențat în mare măsură de modul de operare și orientarea către client. Ne angajăm să dezvoltăm în continuare colaborări solide și să rămânem un partener de încredere în domeniul logisticii, al spațiilor industriale și, mai nou, al producției ușoare.”,

a declarat Cristina Pop, Head of Asset Management P3 România.

Pentru a face față creșterii costurilor cu utilitățile, P3 a continuat să prioritizeze măsurile de eficiență energetică și sustenabilitate pentru toate clădirile din parcul P3 Bucharest A1. Astfel, în prezent, toate depozitele sunt certificate cu „BREEAM Very Good” și dispun de instalații de iluminat cu LED-uri și panouri solare.

La nivelul P3 Group S.àr.l, portofoliul a crescut cu peste 380.000 mp până la un total de 7,9 milioane de metri pătrați de suprafață închiriabilă (GLA) cu o rată de ocupare de 98%. Aproximativ 60% din activele companiei se află în Europa de Vest, în timp ce 40% se găsesc în Europa Centrală și de Est, acoperind 11 țări. P3 a intrat și pe piața din Marea Britanie, unde administrează acum două active logistice.

Performanța financiară a fost puternică, cu venitul net din exploatare majorat cu 21%, ajungând la 205 milioane de euro, în principal datorită creșterii portofoliului. De asemenea, noile contracte de închiriere au fost în medie cu 24% mai mari în comparație cu închirierile anterioare pe același spațiu. Marja EBITDA s-a îmbunătățit la 84,5% datorită creșterii portofoliului și a proceselor eficiente.

În ciuda cererilor ridicate pentru randament, valorile imobiliare au înregistrat o scădere relativ mică de 2,3% în prima jumătate a anului, în principal din cauza creșterii chiriilor în sectorul logisticii. Cu investiții nete, valoarea globală a activelor (GAV) a rămas stabilă la 8,3 miliarde de euro.

În plus, P3 a realizat două achiziții cu randament în Campus 39 din Polonia și Atlantic One din Germania și a finalizat dezvoltarea a aproximativ 168.000 de metri pătrați de noi spații, iar construcția a început pentru încă 213.000 de metri pătrați de suprafață închiriabilă.

„După cum știm cu toții, mediul economic global aduce provocări în 2023, dar pentru piața imobiliară logistică, condițiile favorabile rămân în vigoare, iar cererea este încă puternică. Pe baza performanței noastre operaționale și financiare puternice, avem convingerea că P3 se află într-o postură bine poziționată pentru a capitaliza oportunitățile de pe piață. Cu proprietatea strategică pe termen lung a GIC, combinată cu platforma noastră puternică de operare internă, avem capacitatea și capitalul de a continua pe calea noastră de creștere profitabilă și de succes.”,

a precizat Frank Pörschke, CEO P3.

Articole similare

Ad