Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

ITF: Creșterea cu 10% a salariilor șoferilor poate reduce cu 30% numărul de accidente

Peste 50 de sindicate care reprezintă șoferii de camioane din întreaga lume solicită salarii mai mari în acest sector pentru a îmbunătăți siguranța rutieră, așa cum informează publicația belgiană TransportMedia. Acțiunea este coordonată de Federația Internațională a Lucrătorilor din Transporturi (ITF) și sprijinită de UBT-FGTB din Belgia.

Potrivit ITF, o creștere salarială de 10% poate reduce numărul accidentelor cu 30%. Campania se bazează, așa cum declară, pe „rezultatele excelente“ obținute în Coreea de Sud, Australia, Brazilia și Canada, iar secretarul său general este de părere că multinaționalele din întreaga lume își reduc cheltuielile prin scăderea salariilor conducătorilor auto, căutând să obțină astfel profituri din ce în ce mai mari, ceea ce uneori duce la accidente în trafic.

TransportMedia mai subliniază faptul că, fără să se teamă de riscul de a confunda condițiile de muncă ale unui șofer brazilian de camion cu cele ale unui șofer belgian, președintele UBT-FGTB consideră și el că „salariile mici și condițiile de muncă îngrozitoare îi forțează pe șoferii de camioane să-și asume riscuri uriașe pentru a se descurca, ceea ce este un dezastru pentru societate“.

Articole similare

Ad