Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

OMV Petrom încheie un acord cu BOTAŞ pentru achiziția de gaze naturale din Turcia

OMV Petrom, cea mai mare companie integrată de energie din sud-estul Europei, a încheiat un contract cu BOTAŞ, compania națională de petrol și gaze din Turcia.

Contractul a fost semnat pentru o perioadă de 18 luni, începând cu această lună și implică achiziția de gaze naturale de până la 4 milioane de metri cubi pe zi.

Gazele urmează sa fie livrate în afara Turciei, în punctul Malkoclar/Strandja, având ca principală piață de destinație România. Totodată, OMV Petrom și BOTAŞ intenționează să își extindă cooperarea dintre cele două țări în domeniul GNL (gaze naturale lichefiate) în Europa de Sud-Est, prin intermediul unui memorandum de înțelegere.

„Gazele naturale sunt esențiale pentru o tranziție energetică de succes. Prin contractul semnat cu BOTAŞ asigurăm accesul la o nouă sursă de gaze naturale pentru România și contribuim la consolidarea aprovizionării cu energie a țării. În plus, memorandumul va permite diversificarea accesului la GNL al României.”, a declarat Franck Neel, membru al directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitatea de Gaze și Energie.

Articole similare

Ad