Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Schoenherr asistă Kommunalkredit pentru un împrumut către INVL Renewable Energy Fund I, privind finanțarea unei construcții de centrale solare în România

Schoenherr a consiliat Kommunalkredit Austria AG („Kommunalkredit”) pentru acordarea unui împrumut de 25 de milioane de euro către INVL Renewable Energy Fund I („INVL”) în vederea finanțării unei construcții de centrale solare cu o capacitate totală de 51 MW în România.

Împrumutul sprijină dezvoltarea capacităților de energie regenerabilă, fiind primul proiect românesc din portofoliul INVL care a ajuns în faza „gata de construcție”.

Echipa Schoenherr a furnizat consultanță juridică pentru legislația austriacă și română, și totodată a colaborat cu Sorainen pentru asistență locală în Lituania. Echipele de banking & finance ale firmei din Viena și București au lucrat împreună pentru a oferi consultanță juridică integrată pentru Kommunalkredit.

„Suntem bucuroși că am fost alături de Kommunalkredit în această finanțare, care contribuie la dezvoltarea capacităților de producție de energie regenerabilă în România. Pe măsură ce sectorul energiilor regenerabile din țară rămâne pe o traiectorie de creștere, avem încredere că va continua să atragă interesul unor creditori internaționali puternici.”,

a declarat Adina Damaschin, consilier juridic la Schoenherr București.

„Alimentată de atenția tot mai mare acordată sustenabilității și considerentelor ESG, finanțarea sustenabilă a câștigat teren în ultimii ani. Această tendință este reflectată și de practica noastră substanțială de creditare în Europa Centrală și de Est, unde proiectele care acoperă toate fațetele ESG continuă să fie atractive pentru instituțiile financiare.”,

a adăugat Martin Ebner, partener Schoenherr.

Kommunalkredit este un specialist în finanțarea infrastructurii și energiei. În parteneriat cu clienții săi, banca creează valori care îmbunătățesc continuu viața oamenilor. În acest fel, facilitează construcția și operarea facilităților de infrastructură, echilibrând nevoile de finanțare ale sponsorilor și dezvoltatorilor de proiecte cu numărul tot mai mare de investitori în căutare unor oportunități de investiții durabile. Principalele segmente de investiții sunt energie și mediu, comunicații și digitalizare, transporturi, infrastructură socială și resurse naturale.

INVL Renewable Energy Fund I, înființat în 2021 de INVL Asset Management (parte a INVL, cel mai important grup de gestionare a investițiilor și de asigurări de viață din țările baltice), investește în proiecte de energie regenerabilă (solară și eoliană) în Europa și în statele membre ale Spațiului Economic European. De asemenea, susține proiecte aflate în stadii incipiente și medii, inclusiv construcția de noi centrale electrice, dezvoltarea sau achiziționarea infrastructurii necesare pentru funcționarea centralelor electrice și gestionarea eficientă a centralelor electrice existente.

Echipa Schoenherr care a oferit asistență juridică companiei Kommunalkredit, care a fost condusă de Adina Damaschin (avocat) și Martin Ebner (partener), alături de Alexandra Pop (avocat senior), Loredana Barbu (avocat) și Nikolaus Müllner (asociat).

Articole similare

Ad