Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Din 2018 vor fi mai multe drumuri taxabile in Germania

De la 1 septembrie 2018, taxa de autostrada pentru camioane va fi extinsa la toate drumurile federale, lucru ce ar putea duce la schimbari in sistemul de taxare generala. Iar Guvernul federal investigheaza in prezent si posibilitatea ca aceasta taxa sa fie extinsa la vehiculele sub 3,5 t.
Schimbarea are loc ca urmare a expirarii la sfarsitul lui august 2018 a contractului cu actionarii Toll Collect, Daimler si Telekom, ce detin fiecare 45% din actiuni, iar restul de 10% apartine Cofiroute.
 

Primele oferte ar putea fi trimise pana la finalul lui aprilie 2017, iar noul contract va fi valabil pana in 2030. Anul acesta, Guvernul federal se asteapta sa incaseze 4,6 milioarde de euro de la sistemul actual de taxare al camioanelor Toll Collect.
Acesta a decis ca de la mijlocul lui 2018 sa extinda taxa Toll Collect pentru toate drumurile federale, sistem ce ar putea include inca 40.000 km de drum, cu o valoare estimata de pana la doua miliarde de euro ce vor fi adaugati la fondurile publice in fiecare an. In prezent, Toll Collect se colecteaza de la camioanele de peste 7,5 t pentru 13.000 km de autostrada si 2.300 km drumuri federale.

Articole similare

Ad