Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Vitesco Technologies își extinde prezența la Timișoara cu o unitate de testare dedicată mobilității electrice

  • Foto: Vitesco Technologies

Vitesco Technologies, un dezvoltator și producător internațional de top de sisteme de acționare pentru mobilitate durabilă, a inaugurat o nouă unitate de calificare și validare în Timișoara, România. Unitatea se alătură centrului de inginerie și sediului central al Vitesco Technologies România, astfel consolidându-și expertiza în domeniul mobilității sustenabile.

Centrul de afaceri este situat în Parcul Tehnologic Vox din Timișoara și acoperă o capacitate de aproximativ 3.500 de metri pătrați. Acesta este echipat cu peste 100 de echipamente de testare de ultimă generație și dispune de echipe de inginerie capabile să testeze peste 50 de proiecte pe an. Printre serviciile oferite se numără metodele de testare a fiabilității, de compatibilitate electromagnetică și electrică, toate în conformitate cu standardele internaționale relevante pentru industria auto și clienții săi.

De asemenea, laboratorul va efectua o serie de teste esențiale, printre care se numără teste de descărcare electrostatică, de radiofrecvență și înaltă tensiune, tranzitorii și electrice, de reacție la diverse condiții climatice (temperatură și umiditate), de vibrații, de impermeabilitate pentru substanțe lichide și solide, teste împotriva coroziunii.

În perioada 2021 – 2023, Vitesco Technologies România a investit în două noi unități de testare, inclusiv în laboratorul din Timișoara, dar și în alt laborator din Iași. Aceste investiții au inclus echipamente de testare și construirea infrastructurii necesare pentru laboratoare, însumând o valoare totală de peste 20,6 de milioane de euro, dintre care aproximativ 7,5 milioane de euro au fost alocate Iașiului și circa 13,1 milioane de euro Timișoarei. De asemenea, aceste investiții au contribuit la crearea a peste 100 de noi locuri de muncă în domeniul ingineriei și dezvoltării auto în România.

În prezent, compania operează 13 laboratoare la nivel mondial, dintre care două sunt în țară.

„Până la finalul anului 2024, sunt planificate pentru laborator aproximativ 70 de noi locuri de muncă, în timp ce noua capacitate va aduce noi oportunități pentru profesioniștii și studenții care doresc să contribuie la mobilitatea durabilă. Adăugarea laboratorului din Timișoara la locația noastră de inginerie vine cu cunoștințe și capacități care asigură clienților noștri livrări de produse de înaltă calitate. Va reduce costurile, precum și un ciclu mai scurt și mai rapid pentru dezvoltarea produselor. Investițiile în mobilitate durabilă sunt investiții pentru un viitor mai bun.”,

a declarat Cristian Mihaly, director Vitesco Technologies România.

„Până în 2025, peste 45% dintre vehiculele noi vor avea un sistem de propulsie electrificat, iar până în 2030 vehiculele electrificate vor reprezenta peste 70% din autoturismele la nivel mondial. Suntem la mijlocul acestui proces.”,

a declarat Thomas Stierle, membru al consiliului executiv Vitesco Technologies și șef al diviziei soluții de electrificare.

Articole similare

Ad