Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Kilometrajul mediu al camioanelor franceze a scăzut cu 27,7% în 15 ani

Studiul referitor la transportul rutier francez de mărfuri pe distanțe lungi și publicat anual de CNR (Comitetul Național Rutier din Franța) arată că în 2022 doi indicatori au demonstrat scăderea activității: kilometrajul mediu a fost cu 3,4% mai mic și gradul de încărcare cu 0,6%. Indicatorul de productivitate a unui vehicul, calculat ca produs dintre kilometrajului anual parcurs și gradul de încărcare, a scăzut cu 4,2% între 2021 și 2022 și afectează mai ales companiile mari din eșantionul chestionat de CNR, fiind cu 8,3% mai mic în cazul celor cu 50 sau mai mulți angajați.

Totuși, arată studiul, acest declin ar putea fi și rezultatul strategiilor de repoziționare pe relații regionale sau pe piețe interne pentru a găsi surse de profitabilitate, care sunt mai complicat de obținut pe distanțe lungi. Și este posibil ca aceste strategii de optimizare să fie implementate mai frecvent tocmai de companiile mari.

Oricum, de 15 ani distanța medie parcursă de camioanele franceze scade constant și este acum cu 27,7% mai mică decât în 2007.

sursa: https://market-insights.upply.com/en/french-road-transport-figures-for-2022

Articole similare

Ad