Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

bp anunță un parteneriat cu H2Accelerate pentru promovarea hidrogenului în sectorul vehiculelor grele

Grupul bp face un pas semnificativ pentru promovarea utilizării hidrogenului cu emisii reduse de carbon în transportul rutier european, astfel se alătură ca partener H2Accelerate.

Una dintre principalele inițiative ale bp este investiția în construirea unei infrastructuri adecvate pentru susținerea transportului de mărfuri pe principalele rețele rutiere din Europa continentală și din Regatul Unit până în 2030, pentru a răspunde nevoilor clienților săi. Obiectivul este aliniat cu ambițiile colaborării H2Accelerate, ai cărei membrii lucrează la implementarea rețelei de realimentare cu hidrogen necesare pentru a sprijini un sistem paneuropean de transport rutier pe bază de hidrogen.

bp se va implica activ în dezvoltarea infrastructurii de realimentare cu hidrogen și va susține politici care să contribuie la dezvoltarea rapidă a ecosistemului european de transport de marfă pe bază de hidrogen.

“bp are o experiență și o expertiză vastă în ceea ce privește implementarea tehnologiilor de producție și de realimentare cu hidrogen. Combinând această expertiză cu cea a altor jucători din domeniul alimentării cu hidrogen și a producătorilor de camioane, prin intermediul colaborării H2Accelerate, putem lucra împreună pentru a accelera apariția transportului rutier pe bază de hidrogen. Suntem foarte încântați că bp se alătură colaborării, în timp ce modelăm transformarea către un transport sustenabil.”, a declarat Hannah Bryson-Jones, purtător de cuvânt al H2Accelerate.

“bp face tranziția de la o companie petrolieră internațională la o companie energetică integrată și are un rol cheie în mobilitate. Hidrogenul va fi o energie cheie pentru transportul greu, sprijinind reducerea emisiilor de carbon. Pentru a realiza acest lucru atât la scară, cât și în ritm, va fi nevoie ca societățile din toate industriile să colaboreze, iar acesta este exact motivul pentru care considerăm că astfel de parteneriate, precum H2Accelerate sunt atât de valoroase.”, a precizat Emma Delaney EVP, Customers & Product.

Articole similare

Ad