Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

21 de camioane noi se adaugă flotei FAN Courier înainte de Black Friday

TH Trucks, distribuitor DAF Trucks în România, a livrat 21 de camioane DAF din noua generație către liderul pieței noastre de curierat, FAN Courier, care se adaugă celor două autotractoare din flota demo a DAF Trucks achiziționate de FAN Courier la începutul acestui an. Astfel, 23 de DAF-uri vor completa cele peste 300 de camioane din flota de transport pentru distanțe lungi a companiei de curierat, intrarea lor în exploatare fiind sincronizată cu nevoile crescute de transport ale FAN Courier în perioada cea mai aglomerată a anului, care debutează cu Black Friday și continuă cu sărbătorile de iarnă. Odată cu noile camioane, FAN Courier va experimenta și operarea sub umbrela unui contract de service, absolut necesar pentru a asigura disponibilitatea permanentă a acestora. Planul include și achiziția a 5 remorci și 5 semiremorci, menite să înnoiască parcul de vehicule tractate.

Achiziția vine la finalul licitației organizate de liderul pieței de curierat, la care au participat 5 producători de camioane prezenți pe piața românească. Alături de oferta comercială, un rol important l-a avut și pachetul de servicii after-sales, cu atât mai mult cu cât fiecare camion din parcul FAN Courier are un rulaj de aproape 125.000 km anual. Astfel, folosirea intensivă a vehiculelor, care leagă hub-urile din cele 6 regiuni ale țării, face ca ele să necesite numeroase intrări în service, calitatea și promptitudinea serviciilor after-sales, precum și prețul pe ora de manoperă fiind cel puțin la fel de importante ca și prețul de achiziție.

Un avantaj oferit de TH Trucks este faptul că dispune la nivel național de 10 centre de service, toate deținute de distribuitor, care poate controla astfel un nivel uniform de calitate a serviciilor oferite în toate atelierele din țară. Chiar dacă parcul de camioane FAN Courier este folosit pentru transportul pe distanțe lungi, cele mai multe intervenții vor fi făcute în București, service-ul TH Trucks din Pantelimon fiind aproape de hub-ul din Ștefănești.

Pe lângă contractul de service conceput special pentru nevoile FAN Courier, un rol important în alegerea TH Trucks ca furnizor l-a reprezentat consumul redus de combustibil înregistrat de primele două camioane DAF testate în prima jumătate a anului. Pentru îmbunătățirea suplimentară a consumului de combustibil, care reprezintă aproape 40% din costurile de exploatare ale camioanelor FAN Courier, vehiculele au fost configurate cu pachet aerodinamic ce conține paravânturi pe părțile laterale ale șasiului, continuate cu margini din cauciuc care împing fluxul de aer foarte jos la nivelul șoselei, evitând turbulențele de aer din jurul componentelor de sub șasiu. Extensii din cauciuc au fost montate atât la spoilerele laterale ale cabinei, cât și în jurul pavilioanelor de la roți.

Și, chiar dacă aceste camioane sunt folosite pe teritoriul național, unde de regulă viteza medie de rulare este destul de mică, în cazul FAN Courier beneficiul pachetului aerodinamic este ridicat, deoarece vehiculele de curierat efectuează curse pe timpul nopții, când șoselele sunt libere, obținându-se astfel o medie orară de 65-70 km/h.

„Feedback-ul șoferilor noștri a contat mult și la fel de important a fost faptul că ei au avut posibilitatea de a testa toate mărcile de camioane participante la licitație anul acesta. Înainte de a face noi achiziții, ne-am propus să testăm mai multe mărci pentru a vedea care este standardul de calitate al camioanelor din prezent și pentru a alege cea mai bună ofertă pentru modul nostru de operare”, a explicat Adrian Țigănuș, Fleet Manager FAN Courier.

Iar Sandu Stoica, CEO TH Trucks România, a declarat că „pentru mine și pentru echipa TH Trucks România este o mândrie și o onoare să fim în postura de a avea tot pachetul de produse și servicii perfect calibrat pentru aplicațiile și cerințele FAN Courier – un client cu nevoi specifice extrem de ridicate, ceea ce ne motivează suplimentar și pe noi să ne perfecționăm continuu”.

Acesta a adăugat că începerea colaborării cu FAN Courier reprezintă „o recunoaștere a efortului depus de întreaga echipă pentru a finaliza acest proiect complex. Totodată, este și o validare a calităților și eficienței noii generații de camioane DAF pe care noul nostru client o exploatează deja de câteva luni. Tocmai de aceea tranzacția cu FAN Courier nu este doar o vânzare punctuală, ci reprezintă o dovadă a deschiderii, transparenței, comunicării și profesionalismului pe care echipa TH Trucks le pun la dispoziția clienților din România.”

Vizibilitatea foarte bună oferită de cabina DAF XD este apreciată de șoferi, care sunt astfel mai relaxați la volan, simțindu-se în control atât pe șosea, cât și atunci când sunt nevoiți să facă manevre în locurile mai înguste, la încărcare/descărcare.

Pe lângă poziția confortabilă la volan, cabinele DAF XD dispun de un spațiu mai mare decât în cazul altor mărci, grație dezvoltării după noile standarde europene privind masele și dimensiunile, care permit lungirea cabinelor cu scopul de a crește coeficientul de aerodinamicitate. În plus, cabinele au și echipări de siguranță suplimentare și de asistență pentru șofer (unele dintre ele din rândul celor care devin obligatorii prin Regulamentul General de Siguranță Rutieră – GRS – care intră în vigoare în iulie 2024), dar și echipări care cresc confortul: infotaiment Luxury, cockpit digital, iluminare LED, sisteme de siguranță, climatizare automată, frigider.

Autotractoarele DAF XF sunt echipate cu motorizare Paccar de 13 l, cu putere maximă de 480 CP, în timp ce autoșasiurile DAF XD sunt configurate cu motor de 11 l și 410 CP, ambele cu frână de motor MX. Noua generație de camioane DAF este echipată cu cutie de viteză ZF Traxxon, fiind alese punți cu rapoarte mici de transmisie, pentru un echilibru perfect între disponibilitate de cuplu maxim, putere și consum de carburant.

„Una dintre echipările obligatorii pe care le-am avut în vedere a fost iluminarea full-LED, foarte importantă pentru a asigura o vizibilitate bună pe timpul nopții, mai ales că autovehiculele noastre circulă mult pe timpul nopții”, a mai spus Adrian Țigănuș.

Toate mașinile au fost achiziționate împreună cu pachete de service DAF Multi Support ce vor asigura pentru o perioadă lungă de timp sănătatea și buna funcționare a acestora conform cu specificațiile și recomandările producătorului, a completat Sandu Stoica.

De asemenea, camioanele DAF beneficiază de garanție integrală de 3 ani.

FAN Courier continuă înnoirea parcului de autovehicule și în perioada următoare, intenția fiind de a nu depăși o vechime de 10 ani în cazul flotei de camioane.

Fiind o companie orientată către autofinanțare, cu scopul de a fi cât mai eficientă și a evita costurile externe cu dobânzi sau chirii, FAN Courier a achiziționat lotul de 23 de camioane DAF cu fonduri proprii.

Articole similare