Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

DAF introduce o gamă completă de caracteristici de siguranță îmbunătățite

DAF Trucks sporește și mai mult siguranța și confortul șoferului la toate modelele DAF de nouă generație, prin adăugarea unei suite complete de noi sisteme avansate de asistență a șoferului (ADAS) din fabrică. Aceste noi sisteme sunt standard pe toate modelele DAF XB, XD, XF, XG și XG⁺ începând cu ianuarie 2024.

Sistemul avansat de frânare de urgență (AEBS) de ultimă generație este echipat atât cu un radar, cât și cu o cameră video, asigurând o frânare de urgență complet autonomă pentru a ajuta la evitarea coliziunii chiar și a utilizatorilor vulnerabili ai drumurilor din fața vehiculului. Un radar suplimentar se ocupă de noua funcție Drive-off Assist, pentru a detecta și avertiza șoferul cu privire la orice utilizator vulnerabil din apropiere, în staționare sau în mers.

Event Data Recorder înregistrează imagini și date atunci când este activată avertizarea de frânare AEBS, iar DAF Side & Turn Assist avertizează în cazul în care pietoni, bicicliști sau vehicule se află în unghiurile moarte ale vehiculului, inclusiv până în spatele remorcii.

În plus, fiecare DAF de nouă generație va fi dotat cu sistemul de recunoaștere a limitelor de viteză, care informează șoferul cu privire la limitele de viteză reale și avertizează în caz de depășire a vitezei, în timp ce sistemul de avertizare la schimbarea involuntară a benzii de rulare ajută la evitarea situațiilor periculoase, avertizând în cazul unor schimbări de bandă potențial neintenționate.

Noua cameră de marșarier arată ce se întâmplă în partea din spate a autocamionului pe un ecran din cabină. Asistentul de fază lungă (opțional) reduce automat faza de fază lungă atunci când alte vehicule vin din față sau din sens opus. Și, continuând funcționalitatea utilizată la camioanele DAF anterioare, un semnal de oprire de urgență avertizează ceilalți participanți la trafic prin luminile de avarie intermitente atunci când camionul deccelerează puternic.

În plus, sunt introduse noi caracteristici pentru a spori și mai mult siguranța legată de șofer. Noul sistem DAF de detectare a somnolenței evaluează vigilența șoferului și avertizează atunci când este necesară o pauză, în timp ce este disponibilă o pregătire pentru un dispozitiv de blocare a alcoolemiei, pentru a facilita instalarea unui dispozitiv care asigură un rezultat negativ al testului de alcoolemie înainte ca motorul să poată fi pornit.Patrick Dean, membru al Consiliului de administrație al DAF și inginer-șef, a declarat „DAF este lider în ceea ce privește sistemele de siguranță atât pasive, cât și active. Vizibilitatea directă și indirectă de neegalat, rezistența superioară a cabinei și ergonomia de top în clasa sa sunt acum combinate cu o suită completă de noi sisteme avansate de asistență pentru șoferi pentru a ne consolida și mai mult poziția de lider în domeniul siguranței. Acest lucru nu este de cea mai mare importanță doar pentru proprietarul și șoferul seriei noastre de modele DAF din noua generație – ci și pentru siguranța tuturor celorlalți participanți la trafic. Cu noile tehnologii care vor deveni standard începând cu luna ianuarie, stabilim cu siguranță un nou punct de referință în industrie în ceea ce privește siguranța.”

Articole similare

Ad