Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

DAF își expune modelul XB Electric la Solutrans, alături de modelele XD Electric, XDC și XG⁺

Noua generație DAF XB își va face debutul la Solutrans

Noua generație a seriei DAF XB își va avea premiera mondială la expoziția Solutrans din Lyon, Franța, în perioada 21-25 noiembrie. În lumina reflectoarelor se află din plin modelul XB Electric de 12 tone – primul camion de distribuție urbană electrică de 12 tone din Europa. La standul DAF din hala 5, acesta va fi flancat de modelul DAF XD Electric pentru distribuție regională cu emisii zero, de XDC pentru aplicații în construcții și de XG⁺ XG⁺, „vârful de gamă” pentru transporturi lungi, ilustrând faptul că DAF oferă camionul perfect pentru fiecare sarcină de transport.

DAF Trucks este mândru să prezinte noile sale vehicule de distribuție urbană din clasa de 7,5 până la 19 tone: noua generație de camioane DAF XB. Aceste vehicule îmbină perfect conștiința ecologică cu eficiența, siguranța și confortul de neegalat, dezvoltând și mai mult gama extinsă și multipremiată de produse DAF.

Seria DAF XB, care include un camion de construcții XBC, oferă o gamă completă de vehicule electrice cu baterii cu emisii zero, extrem de eficiente, disponibile în variante de 12, 16 și 19 tone. Proiectate pentru a sprijini companiile de transport în călătoria lor către un transport rutier cu emisii zero, aceste camioane reprezintă un punct de referință în ceea ce privește distribuția urbană durabilă.

DAF XB Electric

DAF a fost primul producător european de camioane care a introdus pe piață o gamă de camioane electrice cu baterii. Gama completă de modele XB Electric cu emisii zero subliniază încă o dată poziția de lider al DAF în domeniul mediului.

Modelul compact XB Electric de 12 tone expus la Solutrans, cu o singură treaptă de intrare, este ideal pentru distribuția urbană cu emisii zero. Acesta se mândrește cu o gamă de opțiuni de ampatament, începând de la 4,2 m. Pentru aplicațiile în care sunt necesare sarcini utile mai mari, modelul XB Electric este disponibil și în configurații de 16 și 19 tone.

Motorul electric al noului DAF XB Electric oferă o putere nominală de 120 sau 190 kW, în funcție de specificații, și un cuplu nominal de 950 și 1.850 Nm (respectiv 2600 și 3.500 Nm de vârf). Pachetele de baterii cu densitate energetică ridicată, fără cobalt și magneziu, din lithium ferofosfat (LFP), furnizează între 141 și 282 kWh, permițând autonomii de până la 350 de kilometri ultra-silențioase și cu emisii zero.

DAF XD Electric: excelență în distribuție cu emisii zero

Modelul XD Electric, prezentat la expoziția Solutrans din Lyon, este camionul de ultimă generație pentru distribuția regională și națională cu emisii zero, inclusiv pentru aprovizionarea supermarketurilor și aplicațiile de colectare a deșeurilor. Acesta este propulsat de un motor electric cu magnet permanent PACCAR EX-D1 sau PACCAR EX-D2 eficient și fiabil, care oferă puteri cuprinse între 170 kW/230 CP și 350 kW/480 CP.

Pentru a adapta perfect aceste vehicule electrice la nevoile clienților, este disponibilă o gamă completă de pachete de baterii cu 2 până la 5 pachete, ceea ce duce la autonomii fără emisii de peste 500 km. Printr-o gestionare inteligentă a vehiculului și a încărcării, XD Electric poate atinge un număr impresionant de 1.000 km pe zi.

DAF XDC pentru condiții dificile

Cel de-al treilea vehicul al DAF de la standul Solutrans este un DAF XDC pentru aplicații profesionale și de construcții. XDC este disponibil cu tracțiune simplă sau dublă și este proiectat pentru cele mai dure lucrări în condiții solicitante. Este echipat cu un motor PACCAR MX-11 de 10,8 litri și oferă sarcini utile mari, datorită greutății sale reduse în stare de încărcare.

Acest autocamion versatil și robust are un unghi de abordare mare și o gardă la sol ridicată și dispune de un design exterior unic, cu o bară de protecție și o grilă robuste și o placă de protecție a radiatorului din oțel. DAF XDC este disponibil în configurații cu punți 4×2, 6×4 și 8×4.

Nava amiral: DAF XG+

DAF XG+ este nava amiral de necontestat a seriei de camioane DAF din noua generație. Acesta reprezintă viitorul camioanelor pentru distanțe lungi și profită pe deplin de noile reglementări europene privind masele și dimensiunile. Designul frumos și extrem de aerodinamic are ca rezultat cea mai mare eficiență posibilă a consumului de combustibil, iar liniile de centură joase ale ferestrei permit o vedere directă impresionantă. În plus, XG+ oferă nu mai puțin de 12,5 m3 de spațiu interior de lucru și de locuit pentru un confort de neegalat al șoferului.

Gamă largă de servicii

La Solutrans, DAF prezintă, de asemenea, gama sa largă de servicii, de la serviciile financiare PACCAR foarte competitive la contractele de reparații și întreținere DAF MultiSupport personalizate. Pentru a sprijini clienții în tranziția către transportul rutier cu emisii zero, DAF oferă o gamă largă de soluții de încărcare prin intermediul PACCAR Parts, alături de consultanță privind planificarea rutelor și încărcarea, precum și furnizarea de cursuri de formare dedicate pentru șoferi, pentru a obține cele mai bune rezultate de la vehicule.

Performanță puternică

Renaud Dehillotte, director general al DAF Trucks France: „Franța este a doua cea mai mare piață de camioane din Europa, pe care DAF înregistrează performanțe puternice datorită seriei de camioane multipremiate New Generation XD, XF, XG și XG+ și serviciilor noastre de top din industrie. Iar acum, odată cu premiera mondială a noii generații a seriei DAF XB, la Solutrans adăugăm un nou capitol la povestea noastră de succes. În 2022, DAF a realizat o cotă de piață record de 15,4 % pentru vehicule grele în Franța și, împreună cu rețeaua noastră de dealeri profesioniști, ne angajăm pe deplin să ne extindem în continuare poziția puternică pe piața franceză în anii următori, atât în segmentul tractoarelor, cât și în cel al vehiculelor profesionale.”

Articole similare

Ad