Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

CFR Marfă anunță reluarea acțiunii de licitație pentru nava ferry-boat Eforie și nava Mangalia

CFR Marfă, operatorul național de transport feroviar de marfă, a anunțat reluarea acțiunii de valorificare a navei ferry-boat Eforie, urmată de scoaterea la licitație a navei ferry-boat Mangalia. Mișcarea vine ca parte a eforturilor de a rambursa ajutorul de stat considerat ilegal de către Comisia Europeană.

În cadrul acestui proces, valorificare are ca scop maximizarea veniturilor și accelerarea procesului de stingere a ajutorului de stat acordat anterior.

Ambele nave, ferry-boat Eforie și Mangalia, se află în stare de conservare și sunt acostate în Dana 108, Portul Constanța Sud Agigea. În prima fază, adjudecarea se va relua pentru întreaga navă, mijloacele fixe aferent și a combustibililor și lubrifianților din tancul acestora, în condițiile „așa cum este, acolo unde este”.

Potențialii cumpărători pot viziona și inspecta navele la cerere, la locul de acostare, în prezența reprezentanților CFR Marfă, după achiziționarea documentației de licitație.

Procedurile de licitație vor avea loc în data de 19 octombrie 2023 pentru nava ferry-boat Eforie și 26 octombrie 2023 pentru nava ferry-boat Mangalia. Acestea se vor desfășura la sediul Bursei Române de Mărfuri (BRM), începând cu ora 10.

Anunțul a fost făcut public prin diverse mijloace specializate de promovare media și internet, inclusiv pe site-ul societății CFR Marfă (www.cfrmarfa.com) și pe site-ul BRM (https://www.brm.ro/piata-licitatiilor).

Articole similare

Ad