Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Maersk și Kodiak Robotics introduce prima bandă comercială autonomă de camioane între Houston și Oklahoma City

  • Foto: Maersk

A.P. Moller – Maersk (Maersk) și Kodiak Robotics, Inc. au lansat prima bandă comercială autonomă de transport de camioane între Houston și Oklahoma City. Colaborarea marchează o extindere începută în noiembrie 2022, ca parte a Programului Maersk’s Global Innovation Center. Din august 2023, Kodiak a livrat opt încărcături pe săptămână, cu un șofer de siguranță la volan, pentru clienții Maersk.

Kodiak și Maersk efectuează patru călătorii dus-întors pe săptămână, 24 de ore pe zi, patru zile pe săptămână, transportând produse de consum între o unitate din Houston și un centru de distribuție din Oklahoma City. Acest proiect este conceput pentru a ajuta companiile să înțeleagă și să dezvolte soluții pentru transportul autonom, care vor deveni parte integrantă a strategiilor logistice ale companiilor.

Soluțiile de transport autonome au potențialul de a aborda provocările pe termen lung cu care se confruntă industria de camioane. Potrivit Asociației Americane de Camioane, industria de transport de marfă se confruntă cu provocări legate de deficitul de șoferi și siguranță. Există estimări care spun că industria camioanelor are un deficit de aproximativ 78.000 de șoferi, iar acestă lipsă ar putea crește semnificativ în următorul deceniu. În plus, majoritatea accidentelor rutiere au cauze umane, iar transportul autonom poate contribui la reducerea acestor accidente. Conform Administrației Naționale pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi din SUA (NHTSA), 94% dintre accidente au loc din cauza erorilor umane.

Kodiak acordă o atenție deosebită siguranței și performanței. Fiecare camion este echipat cu 18 senzori diferiți, inclusiv camere, radar și lidar, care oferă o imagine de 360 de grade în jurul camionului. Camioanele sunt monitorizate constant și învață în timp real pentru a asigura siguranța rutieră. Maersk și Kodiak plănuiesc să continue explorarea viitoarelor căi de colaborare în cadrul rețelei lor logistice din America de Nord.

Articole similare

Ad