Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Deficit de 4.400 de locuri de parcare în Olanda și dificultăți în a rezolva problema

Asociația olandeză de transport și logistică TLN informează că în această țară sunt circa 10.000 de locuri de parcare pentru camioane, de-a lungul autostrăzilor și în municipalități, dar că există și un deficit de 4.400 de astfel de spații. TLN atrage de mai mulți ani atenția asupra problemei și caută să o rezolve în colaborare cu Directoratul General pentru Lucrări Publice și Managementul Apelor și cu Ministerul Infrastructurii și Gospodăririi Apelor. Însă multe localități au impus interdicții de parcare în interiorul lor, spațiul este rar, iar terenul este scump și este mai interesant de vândut sau de închiriat. În plus, municipalitățile nu sunt de acord în multe cazuri ca șoferii să parcheze camioane în localități.

Și numărul de locuri de parcare din zonele de servicii situate de-a lungul autostrăzilor este sub presiune și se micșorează în loc să crească, în timp ce cererea este tot mai mare. Deci TLN se declară pentru păstrarea măcar a spațiilor disponibile acum, dacă nu se pot construi mai multe, și pentru amenajarea lor cât mai bună și mai eficientă, cu facilități precum dușuri, restaurante și internet și cu dotări care să sporească siguranța.

Olanda va beneficia de fonduri europene de 250 de milioane de euro pentru a oferi parcări mai sigure și mai eficiente, iar acești bani pot compensa, de exemplu, prețul terenului, astfel încât acesta să fie utilizat pentru parcarea camioanelor. Dar TLN crede că nu este suficient și că trebuie să i se atragă în continuare atenția guvernului asupra acestei probleme.

Articole similare

Ad