Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Un nou studiu dezvăluie care sunt statele europene în care este cel mai scump să trimiți un transport maritim

Un nou studiu realizat de platforma de cumpărături transfrontaliere UBuy Elveția arată că statele în care este cel mai costisitor să livrezi sunt Armenia, Azerbaidjan și Georgia.

Studiul a comparat costurile de expediere de oriunde din lume către toate țările europene, apoi a calculat media pentru a descoperi care sunt cele mai scumpe țări în care se poate expedia.

Armenia, Azerbaidjan și Georgia împart primul loc, cu o medie de 143,74 euro. Întrucât cele trei țări sunt vecine în regiunea Caucazului, se așteaptă ca toate costurile de expediere să fie similare. Pe locul al doilea se află Moldova, Ucraina și Belarus, cu o diferență foarte mică, cu un cost mediu de expediere de 143,56 euro. Serbia este singurul ocupant al locului al treilea, cu o medie de 129,86 euro, o scădere semnificativă față de primele două locuri.

Mai jos pe listă, pe locul patru se află cinci țări diferite: Islanda, Macedonia de Nord, Bosnia și Herțegovina, Muntenegru și Albania. În aceste țări, costul mediu de expediere este de 129,50 euro. Top cinci se încheie cu Turcia, al cărei cost diferă de locul anterior cu 0,01 euro, costul mediu de transport fiind de 120,49 euro. Acest lucru subliniază și mai mult apropierea prețurilor așteptate de la țările vecine și costurile de transport general ridicate pentru regiunea Caucazului și a Balcanilor.

În a doua parte a topului 10 se află țările din Europa de Vest, Liechtenstein, Norvegia și Elveția fiind a șasea țară de pe listă, cu un cost mediu de transport de 129,46 euro.

Gibraltarul ocupă locul șapte cu 129,40 euro, în timp ce Cipru se află pe locul opt cu un cost mediu de transport de 117,42 euro. Ultimele două locuri sunt ocupate de Andorra și Malta, cu un cost mediu de transport maritim de 114,16 euro și, respectiv, 113,65 euro.

Este interesant de observat cum majoritatea țărilor enumerate în primele cinci locuri sunt situate în Europa de Est și în regiunea Caucazului de Sud. Costurile ridicate pentru a expedia în regiune pot fi atribuite la diverși factori, inclusiv complexitatea geopolitică, provocările legate de infrastructură și reglementările vamale.

Studiul evidențiază importanța înțelegerii dinamicii unice a transportului maritim în fiecare dintre aceste țări și necesitatea ca întreprinderile să ia în considerare aceste costuri atunci când își planifică operațiunile în aceste regiuni.

https://u-buy.ch

Articole similare

Ad