Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

9% dintre transportatorii din Europa au cel puțin un nivel de intensitate digitală de bază

Mirela Mărcuț (expert în cadrul Transilvania IT Cluster) a vorbit la conferința Transportatorilor auto și tractărilor auto, organizată de Iobaghini Express, despre oportunități și provocări în digitalizarea afacerii și a subliniat faptul că transformarea digitală nu presupune doar tehnologie, ci o integrare mai concretă om-dispozitiv.

Statisticile europene arată că în prezent folosesc servicii de cloud computing 5.800 de companii, BigData 2.600 de companii, iar inteligență artificială (AI), 520 de companii. Dintre firmele de transport 29% folosesc BigData, 11% cloud computing și 6% AI.

La nivelul întregi Europe, 53% dintre IMM-uri au cel puțin un nivel de intensitate digitală de bază – în cazul transporturilor 9% – iar ținta pentru 2030 este să se ajungă la 90% și ca 75% dintre companii să folosească BigData/AI/cloud computing. Ca orice hub de transformare digitală, Transilvania IT Cluster le oferă celor interesați posibilitatea de a testa și experimenta tehnologii digitale avansate, software și hardware, pentru a înțelege ce oportunități aduc acestea și ce investiții se pot face pentru creșterea competitivității firmei, alături de sprijin pentru finanțarea investițiilor, de un cadru care să faciliteze transferul de cunoștințe și capacități între furnizori și beneficiari și de cursuri și sesiuni de formare, pentru ca tehnologiile digitale inovative să poată fi folosite la capacitate maximă.

Sursă foto: Transilvania IT Cluster (https://www.transilvaniait.ro/blog/categories/news)

Articole similare

Ad