Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Venituri maxime, prețuri extreme de achiziție și schimbări majore pentru Schwarzmüller în 2022

Schwarzmüller a făcut de curând o retrospectivă a anului anterior, care din punctul său de vedere poate fi rezumat prin sintagmele venituri maxime, prețuri extreme de achiziție și schimbări majore.

Concret, compania a avut o cifră de afaceri de 446 de milioane de euro, față de 409 milioane de euro în 2021 (+9%), și a produs 10.599 de vehicule, față de 9.962 (+5%).

În ciuda cifrelor record, 2022 a fost un an de criză din cauză că pandemia a fost urmată de incertitudini privind economia mondială, materia primă s-a scumpit și a fost mai puțin disponibilă, energia s-a scumpit și ea, iar producătorii de vehicule comerciale au avut livrări restante mari, ceea ce le-a afectat rezultatul operațional. În plus, lucrările de infrastructură au început să înregistreze un declin semnificativ în a doua jumătate a anului, ceea ce pentru un producător care are basculantele ca vârf de lance a dus la anulări de comenzi.

Compania a fost în situația de a scurta timpul de lucru al angajaților, deși aceștia erau deja afectați de creșterea prețurilor bunurilor de consum, însă, așa cum declară conducerea Schwarzmüller, „coeziunea, loialitatea față de firmă și spiritul lor de luptă au fost mai puternice ca niciodată. Întreaga echipă a rămas unită și și-a oferit sprijinul pentru reducerea timpului de lucru și pentru toate celelalte schimbări, ceea ce s-a văzut imediat în tendințele ascendente pozitive și în cifrele îmbunătățite.“

Compania a început să restructureze Consiliul de Administrație și Consiliul de Supraveghere, a ajustat capacitatea de producție, a eficientizat structuri și procese, iar aceste măsuri au produs deja rezultate, conform declaraților conducerii sale, oferind o perspectivă pozitivă pentru viitor.

Grupul Schwarzmüller s-a impus ca cel mai mare furnizor de remorci și semiremorci de nișă din Europa, cu produse care garantează valoare adăugată pentru clienți, și va continua să urmeze această cale, deși principalele puncte de interes și ritmul de dezvoltare vor fi revizuite cu scopul de a obține stabilitate în aceste vremuri tulburi. Un accent deosebit se va pune pe serviciile post-vânzare – întreținere, calibrare, reparare și furnizare de piese de schimb, operarea unei flote mari de închiriere și comercializarea internațională a vehiculelor uzate. Iar portofoliul de produse va fi completat cu modele noi, în configurați speciale.

Articole similare

Ad