Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Activitatea firmelor estice în 2022 nu a fost perturbată de Pachetul Mobilitate

În timp ce flota germană pierde teren, așa cum reiese din analiza recentă a Eurostat, citată de Upply (European road transport figures for 2022 (upply.com)), volumele transportate dintr-o țară în alta în interiorul UE arată că piața germană este esențială pentru activitatea de transport internațional intra-european. Germania a fost țară de origine sau de destinație în aproape jumătate din primele 20 de fluxuri între două țări în 2022, ilustrând rolul său central în comerțul intra-UE. Cu toate acestea, ponderea transportatorilor germani în volumele transportate a fost mai mică de 50% în toate fluxurile de la țară la țară din Top 20, cu doar 2,8% în 2022 în traficul dintre Germania și Polonia.

Măsurarea cotei de piață deținute de transportatorii din alte state membre decât cele de origine și de destinație ilustrează dominanța drapelului polonez și creșterea transportatorilor din țările estice. Dintre celelalte șapte legături cu „alți transportatori“ (vedeți tabelul alăturat), Polonia era țară de origine sau de destinație în patru.

Deci pentru moment introducerea Pachetului de Mobilitate nu pare să fi perturbat semnificativ activitatea internațională a transportatorilor din țările estice.

Articole similare

Ad