Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Implicarea angajaților în acționariatul Renault Group înregistrează noi realizări

Renault Group a anunțat succesul celei de-a doua campanii a planului său Renaulution Shareplan, care a avut loc între 18 septembrie și 2 octombrie 2023 și a fost destinată colaboratorilor Grupului.

În cadrul acestui plan, s-au alocat 8 acțiuni gratuite către toți salariații eligibili din 30 de țări. De asemenea, în 23 de țări, salariații eligibili au avut posibilitatea de a cumpăra acțiuni în condiții avantajoase.

Numărul total de acțiuni oferite gratuit de către Renault Group în cadrul acestei operațiuni a fost de aproximativ 861.500 de acțiuni, ceea ce reprezintă 0,29% din capitalul Renault SA.

De asemenea, peste 37.800 de colaboratori, reprezentând 36% din salariații eligibili, au participat la oferta de subscripție propusă în cadrul Renaulution Shareplan 2023. Investiția totală a salariaților a fost de peste 33.379.000 de euro, iar valoarea medie subscrisă per salariat a fost de 881 de euro. Aceasta a dus la subscrierea a peste 1.270.100 de acțiuni, reprezentând 0,43% din capitalul Renault SA.

În România, peste 15% din salariații eligibili ai Renault Group au subscris la achiziția de acțiuni, înregistrând o creștere de 2,4 puncte procentuale față de prima operațiune Renaulution Shareplan, desfășurată în 2022.

În total, operațiunea Renaulution Shareplan 2023 va permite transferul către salariați a aproximativ 2.131.700 de acțiuni, adică 0,72% din capitalul Renault SA. Aceste acțiuni vor fi deținute prin intermediul unui fond comun de plasament de companie (FCPE) sau, în unele țări, direct într-un cont nominal.

La data livrării acțiunilor emise în cadrul acestei operațiuni, programată pentru 22 noiembrie 2023, salariații vor deține aproximativ 5,25% din capitalul Renault SA.

„Promovarea acționariatului salariat se înscrie pe deplin în transformarea Renault Group într-o companie auto de viitoare generație. Cu Renaulution Shareplan depășim o nouă etapă. În urma acestei operațiuni, salariații Grupului vor deține circa 5,25 % din capitalul companiei. Acest succes de etapă dovedește încrederea colaboratorilor în orientările strategice pe care le-am angajat în ultimii 3 ani. Vom continua pentru atingerea obiectivului de a ajunge până în 2030 ca 10% din capitalul Renault să fie deținut de salariați. Este unul din cele mai ambițioase planuri de acționariat de întreprindere din toate sectoarele de activitate.”,

a declarat Luca de Meo, CEO Renault Group.

Articole similare

Ad