Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

AQUILA preia compania românească Romtec

  • Foto: AQUILA

AQUILA (simbol bursier AQ), lider în servicii integrate de distribuție și logistică pentru piața bunurilor de larg consum din România și Republica Moldova, a anunțat semnarea unei promisiuni de vânzare-cumpărare pentru 100% din părțile sociale ale companiei Romtec Europa SRL (Romtec) într-un efort de dezvoltare a companiei prin M&A.

Romtec este o companie românească cu o experiență de 30 de ani în producția de lichide și aerosoli pentru întreținerea autoturismelor. Totodată, deține un portofoliu bogat de peste 20 de branduri dezvoltate în România, inclusiv Jet Xpert, Clima Xpert și Brake Xpert, și o unitate de producție în Iași.

Tranzacția urmează să fie finalizată după un audit specific realizat de societăți specializate și după obținerea avizelor necesare din partea Consiliului Concurenței. Valoarea totală a tranzacției este de 3,2 milioane de euro, care va fi ajustată cu datoriile existente la data semnării contractului de vânzare-cumpărare a părților sociale.

În prezent, Romtec Europa SRL este deținută în proporție de 80% de Green Ideas Group MTC SRL și 20% de FLM Group Green MTC SRL. La finalul lui 2022, Romtec avea 47 de angajați, o cifră de afaceri de 25 de milioane de lei și un profit net de 1,3 milioane de lei.

În ceea ce privește AQUILA, compania a înregistrat venituri de 1,1 miliarde de lei în primele șase luni ale anului 2023, în creștere cu 17% față de aceeași perioadă a anului 2022. Această creștere semnificativă a veniturilor a fost susținută în mare parte de segmentul de distribuție, care reprezintă peste 90% din cifra de afaceri. Profitul net al AQUILA a ajuns la 42 de milioane de lei, înregistrând o creștere de 29%.

Rezultatele aferente primelor 9 luni din 2023 vor fi publicate în data de 13 noiembrie 2023.

„Strategia de dezvoltare a companiei prevede atât creștere organică, cât și prin fuziuni și achiziții. Am făcut un prim pas care răspunde obiectivelor noastre și strategiei de completare a portofoliului nostru cu produse complementare, autohtone, astfel cum anunțam încă de la momentul listării. Pe lângă activitatea de distribuție de noi produse, odată cu finalizarea tranzacției Romtec Europa vom prelua facilități de producție, contribuind la dezvoltarea industriei românești. Abordăm domeniul fuziunilor și achizițiilor dintr-o perspectivă amplă, de piață și de profitabilitate a companiei țintă, precum și a sinergiilor pe care le putem crea cu activitatea curentă. Continuăm direcția asumată pentru realizarea cu succes a mai multor tranzacții de achiziții în perioada următoare.”,

a declarat Cătălin Vasile, CEO AQUILA.

Articole similare

Ad