Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

A doua stație de încărcare pentru camioane electrice este operațională în portul Göteborg

Infrastructura de încărcare pentru camioanele grele continuă să se dezvolte în portul Göteborg. Printr-o colaborare între Göteborg Energi și Autoritatea Portuară din Göteborg, în port sunt acum disponibile facilități suplimentare de încărcare pentru traficul greu. Patru puncte de încărcare cu o capacitate de până la 350 kW sunt acum operaționale la intrarea în port.

Port Entry este situat în inima Portului Göteborg și, după cum sugerează și numele, locul servește drept intrare în întreaga zonă portuară. Un număr mare de camioane trec pe aici în fiecare zi, iar asigurarea încărcării pentru numărul tot mai mare de camioane electrice este o parte esențială a obiectivului portului de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră legate de port cu 70% până în 2030.

„În ceea ce privește partea terestră, o tranziție durabilă mai rapidă a traficului de camioane este un factor crucial. Din perspectiva portului, trebuie să ne asigurăm că infrastructura răspunde nevoilor și, în mod ideal, rămâne în față. Stația de încărcare de la Port Entry se potrivește foarte bine în acest puzzle”, spune Viktor Allgurén, șeful departamentului de inovații al Autorității Portuare din Göteborg.

De un an, există, de asemenea, o stație de încărcare la Vädermotet, în portul Göteborg, operată de Circle K. La fel ca noua stație de încărcare de la Port Entry, instalațiile de încărcare sunt publice, ceea ce înseamnă că oricine are vehicule electrice le poate folosi. Cu toate acestea, stațiile de încărcare sunt special adaptate pentru camioanele electrice.

„Faptul că acum avem două stații de încărcare publice separate în port este semnificativ în sine. Oferă redundanță în infrastructură, în timp ce, pe termen lung, poate menține prețurile scăzute pentru cei care încarcă”, spune Viktor Allgurén.

Peste un milion de camioane ridică sau livrează mărfuri în portul Göteborg în fiecare an. În ultimii ani, portul s-a concentrat pe crearea condițiilor pentru o tranziție durabilă accelerată a transportului terestru. Până în prezent, acest lucru a avut ca rezultat diverse măsuri de infrastructură și stimulente pentru creșterea ritmului. Pe lângă noile oportunități de încărcare, unul dintre eforturi este o prioritate specifică introdusă pentru camioanele electrice în terminalele portului

S-a observat, astfel, o creștere rapidă a numărului de camioane electrice în port, ceea ce este incredibil de interesant de văzut. Stimulentele concrete și o infrastructură de încărcare care se introduce rapid în port au contribuit cu siguranță la această evoluție.

Stațiile de încărcare de la Port Entry sunt instalate de Göteborg Energi. Autoritatea portuară din Göteborg a identificat intrarea în port ca fiind un punct strategic important în port, unde instalațiile de încărcare sunt deosebit de necesare și adecvate.

Malin Flysjö, director comercial pentru comerțul cu energie electrică și gaze naturale la Göteborg Energi, a adăugat: „Utilizarea combustibililor fosili trebuie să scadă dacă Göteborg dorește să își îndeplinească obiectivele de mediu, în special în ceea ce privește traficul de camioane. Prin urmare, ne simțim foarte bine să oferim acum oportunități mult mai bune de încărcare pentru camioane, la stațiile de încărcare special concepute pentru vehiculele mari și lungi.” Noua stație de încărcare de la Port Entry a fost posibilă cu sprijinul Agenției Suedeze pentru Energie.

Articole similare

Ad