Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Perspectivele vânzărilor de remorci grele în Europa de Vest se îmbunătățesc

Previziunile economice sunt marginal mai puternice pentru regiune

De la raportul din mai 2022, CLEAR International tocmai a publicat prognoza pentru noiembrie 2023 pentru piața remorcilor grele din Europa de Vest.Războiul din Ucraina și costul energiei plus inflația generală a prețurilor au înlocuit pandemia Covid-19 ca principale amenințări la adresa creșterii cererii de remorci. Inflația a crescut la 10%, dar acum se mai temperează  Cu toate acestea, ratele dobânzilor sunt încă relativ ridicate, dar nu cresc.

Previziunile economice pentru țările din Europa de Vest au fost acum ușor îmbunătățite pentru 2023/24. În consecință, previziunile privind cererea de remorci în 2023 și în anii următori s-au îmbunătățit, dar, din nou, doar puțin Cererea de remorci din Europa de Vest rămâne oarecum izolată de impactul războiului din Ucraina în comparație cu țările care sunt apropiate geografic de conflict.

Creșterea costurilor cauzată de inflația ridicată și de ratele ridicate ale dobânzilor, combinată cu unele probleme continue în ceea ce privește aprovizionarea cu piese pentru vehicule, îngreunează producția profitabilă. Un război european, un conflict în Orientul Mijlociu plus o situație economică dificilă nu pot decât să afecteze încrederea mediului de afaceri și să reducă disponibilitatea companiilor de a investi în noi echipamente de transport.

CLEAR preconizează o scădere de 9,6% a cererii de remorci în 2023. Creșterea ulterioară în perioada de prognoză va aduce nivelul vânzărilor aproape de cel din 2022 până în 2025. Se preconizează că perioada 2024-25 va fi mai pozitivă atât în ceea ce privește economia vest-europeană, cât și în ceea ce privește creșterea numărului de înmatriculări de remorci. De fapt, CLEAR consideră că majoritatea previziunilor economice publicate pentru 2024 sunt excesiv de pesimiste, fiind probabilă o revenire mai puternică după creșterea foarte scăzută a PIB-ului din 2023.

Pe parcursul anului 2023, perspectivele pieței de remorci pentru Regatul Unit, Italia și Țările de Jos s-au îmbunătățit pe baza cererii până în septembrie, în timp ce Danemarca și Finlanda par mai slabe.

Gary Beecroft, director general al CLEAR International, a comentat: „Vânzările de pe piața remorcilor pentru 2023 vor fi în conformitate cu prognoza publicată în februarie. Vor exista unele creșteri ale vânzărilor atât în 2024, cât și în 2025″.

77% din toate mărfurile din Europa sunt transportate pe șosea, iar cea mai mare parte din această proporție este transportată într-o remorcă.

Raportul privind piața remorcilor din Europa de Vest (noiembrie 2023), cu previziuni până în 2027, poate fi obținut de la CLEAR folosind datele de contact de mai jos. Un nou raport pentru piața est-europeană a fost publicat în octombrie 2023. 

Articole similare

Ad