Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Irizar își lansează noul camion electric ie la Solutrans

Noua versiune a camionului electric Irizar ie, prezentată la târgul internațional Solutrans de la Lyon, Franța, a fost concepută exclusiv pentru a răspunde cu succes aplicațiilor urbane. Constructorul basc expune zilele acestea la stand versiunea autoșasiului cu trei axe și design complet reînnoit, actualizat tehnic pentru a se conforma celor mai recente cerințe legislative (ADAS și GSR2) și optimizat pentru performanțe crescute în medii urbane de toate tipurile.

Totodată, la stand este expus și un model pe două axe, carosat cu box frigorific Chereau, în timp ce la exterior este disponibil pentru teste un vehicul 100% electric cu încărcare spate, prevăzut cu un corp de colectare a deșeurilor.

Cunoștințele și experiența acumulate de la prima generație a camionului Irizar ie au permis reproiectarea și optimizarea noii versiuni, care este cu până la 2.000 kg mai ușoară în versiunea 6×2 și cu aproximativ 1.400 kg mai ușoară în varianta 4×2, ceea ce duce la o reducere importantă a consumului de combustibil și a emisiilor, precum și un TCO mai mic pentru operator sau client final. Noul design al cabinei, mai jos și mai scurt, îmbunătățește și versatilitatea, optimizând și mai mult toate utilizările posibile.

Camionul Irizar ie continuă să fie vehiculul cu cea mai mică înălțime de acces disponibilă în prezent pe piață, cu o singură treaptă, la 370 mm, care asigură tranzitul în siguranță pentru șofer și pasageri. Ca și în cazul întregii game Irizar, siguranța și conformitatea deplină cu ISO 16121 și VDV 234 rămân esențiale, fiind găsită cea mai bună poziție pentru șofer, ergonomie și vizibilitate.

Grupul Irizar este capabil să ofere în prezent vehicule pentru toate tipurile de carosări, de la distribuție de alimente la temperatură ambientală și controlată până la vehicule de salubritate, platforme cu caroserie deschisă (cu benă sau macara) și altele.

Tehnologia electrică proprie a Grupului Irizar echipează și camionul ie.

Acesta dispune de cea de-a treia generație de baterii cu densitate energetică crescută, care au o capacitate de stocare de până la 512 kWh și oferă o autonomie de până la 400 km cu o singură încărcare.

Articole similare

Ad