Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Rhenus, una dintre companiile care au făcut cele mai multe achiziții de firme în 2023

  • Sursă foto: Rhenus

Compania de logistică de origine germană, care a avut anul trecut o cifră de afaceri de 8,6 miliarde de euro, și-a sporit operațiunile în Europa Centrală și de Est prin achiziționarea expeditorului maghiar de marfă ITS Logistics Hungary KFT, la doar câteva luni după ce a integrat furnizorul croat de logistică Trans Integral d.o.o., așa cu, informează Transport Intelligence.
În Europa de Nord Rhenus și-a extins activitățile prin specialistul în transport și depozitare DKI din Danemarca, prin compania de logistică MTS din Suedia și prin Mannheimer Transport-Gesellschaft Bayer GmbH (MTG) din Germania, acesta din urmă activ în sectorul chimic.
Iar în sudul Europei Rhenus Logistics Spain țintește o creștere suplimentară determinată de activitățile near-shoring din Africa de Nord. În 2022, Rhenus a cumpărat compania spaniolă Aduanas Alié, specializată în furnizarea de servicii vamale, care are prezență în Maroc și Maghreb și ale cărei operațiuni implică trafic de mărfuri pe relația Maroc, o piață strategică pentru grup. Scopul principal al acestei operațiuni este de a stimula dezvoltarea și consolidarea serviciilor terestre interne și internaționale.
Rhenus s-a extins, de asemenea, în sectorul portuar european, cumpărând anul acesta 49,99% din acțiunile grupului olandez Rietlanden Terminals B.V. și transformând terminalul dintr-unul axat pe cărbune într-unul în care activează firme din mai multe industrii.
În afara Europei, Rhenus a achiziționat 51% din LBH Group, ceea ce, printre alte beneficii, îi va permite să acționeze ca agent portuar în America Latină, pe care o consideră o piață în creștere rapidă, mai ales datorită near-shoring în relație cu piața din SUA.

Articole similare

Ad