Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Aquila a investit șase milioane de euro în înnoirea flotei și urmează alte 7,6 milioane de euro

Aquila  (simbol bursier AQ) a investit, conform strategiei de sustenabilitate lansate în 2022, peste șase milioane de euro pentru reînnoirea flotei de vehicule de distribuție, și a recepționat în 2023 toate cele 196 de unități, inclusiv 25 de camioane DAF cu motor Euro 6. În plus, pentru a crește eficiența operațiunilor logistice și a reduce cantitatea de deșeuri rezultate din înfoliere și sigilare, a achiziționat și utilaje de înfoliere semi-automată și de bandare automată a paleților și dispenser automat de bandă de hârtie pentru sigilarea cutiilor. Iar pentru anul în curs a prevăzut investiții de 12,7 milioane de euro, din care 7,6 milioane de euro pentru cumpărarea de vehicule de transport.

Cele 25 de camioane DAF cumpărate recent sunt modele FT NGD XF480 ST și XF480 LD din Clasa 1 de emisii de CO2, iar în afară de ele au mai fost livrate în 2023 autoturisme, autoutilitare din clasa mică și medie și camioane de 16 t.

În prezent Aquila deține peste 1.600 de utilitare pentru transport de bunuri din toate categoriile de temperatură (ambiental, refrigerat, congelat).

Atât prin modernizarea flotei auto, cât și prin investițiile în echipamente pentru depozite, compania și-a propus reducerea amprentei de carbon și a deșeurilor generate în cadrul operațiunilor curente. Și va continua să implementeze și alte măsuri în vederea atingerii țintelor de decarbonizare stabilite pentru 2026 – reducerea cu 20% a amprentei de carbon la nivelul flotei de vehicule și cu 3% a depozitelor – printre care înlocuirea treptată vehiculelor vechi din flotă cu vehicule cu emisii scăzute, creșterea eficienței energetice și respectarea standardelor de mediu și sustenabilitate.

Compania a făcut și în anii anteriori pași în direcția reducerii emisiilor poluante, astfel că, potrivit raportului de sustenabilitate pe 2022, amprenta totală de carbon a Aquila a înregistrat o scădere de 6,5%, însumând 36.837 t CO2 echivalente (tCO2e), conform metodei de calcul pe bază de locație. Intensitatea emisiilor (calculată pe baza locației) raportată la cifra de afaceri s-a îmbunătățit cu 18,4%, iar cea calculată la numărul de kilometri parcurși cu 4,6%. La nivelul companiei consumul de energie a scăzut cu 3,1%, iar eficiența energetică raportată la cifra de afaceri s-a îmbunătățit cu 15,4%. În privința gestionării deșeurilor, cantitatea generată s-a redus cu 19% prin metode mai eficiente de ambalare și gestionare. Raportul de sustenabilitate al Grupului Aquila pentru 2022 a fost elaborat pe baza standardului de raportare al Global Reporting Initiative (GRI) 2021, iar companiile incluse în raport sunt Aquila Part Prod Com S.A. (România), Trigor AVD S.R.L. (Republica Moldova) și Printex S.A. (România).

Articole similare

Ad