Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Eurostat: În 2023, 45% dintre firmele din UE au cumpărat servicii cloud

Potrivit datelor, privind utilizarea tehnologiei informației și comunicațiilor (TIC) și comerțului electronic, publicate de Eurostat, 45,2% dintre întreprinderile din UE au achiziționat servicii de cloud computing, mai precis servicii utilizate pe internet pentru a accesa software, putere de calcul, capacitate de stocare etc., ceea ce marchează o creștere de 4,2 puncte procentuale, față de 2021.

Noile constatări au fost detaliate în raportul „Statistics Explained” și arată că cele mai mari ponderi ale firmelor care au cumpărat diverse servicii informatice au fost înregistrate în Finlanda cu 78,3%, în Suedia cu 71,6%, în Danemarca cu 69,5% și în Malta cu 66,7%, iar la celălalt capăt al intervalului, mai puțin de un sfert au fost din Grecia cu 23,6%, România cu 18,4% și Bulgaria cu 17,5%.

De asemenea, cele mai cumpărate servicii de cloud computing în 2023 au fost cele de e-mail, stocare de fișiere și software de birou. Mai exact, e-mail inregistrând 82,7%, urmate de serviciile de stocare a fișierelor cu 68% și de software-ul de birou cu 66,3%. Populare au fost și aplicațiile software de securitate, marcând 61%, aplicațiile software de finanțe sau contabilitate de 51,6%, în timp ce găzduirea bazei de date a întreprinderii de 43%. 26,1% dintre firme au cumpărat platforme informatice pentru dezvoltarea, testarea sau implementarea aplicațiilor, 25,9% software de planificare a resurselor întreprinderii, 25,4% putere de calcul pentru a rula software-ul propriu al întreprinderii și 25% software de gestionare pentru relațiile cu clienții.

Articole similare

Ad