Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Mitiska REIM a vândut 25 de parcuri de retail din România către M Core

  • Foto: Mitiska REIM

Mitiska REIM, principalul investitor specializat în proprietăți imobiliare de proximitate din Europa, a anunțat finalizarea cu succes a programului său de creare de valoare prin vânzarea a 25 de parcuri de retail din România către LCP Group, parte a M Core, pentru 219 milioane de euro.

Noua tranzacție reprezintă mai mult decât dublarea investiției inițiale pe o perioadă medie de deținere de 5 ani, conform strategiei de investiții a fondurilor FRI și FRI 2, care au deținut activele.

Mitiska REIM în colaborarea de 10 ani cu partenerul său din România, Square 7 Properties, au dezvoltat, construit și administrat un portofoliu de 25 de parcuri de retail, cu o suprafață totală închiriabilă brută (GLA) de 132.000 m2. Toate parcurile de retail din portofoliu sunt ancorate în sectorul alimentar fie de un supermarket Kaufland sau Lidl, fie de o combinație a celor două, printre chiriași incluzând mărci internaționale de top, precum Deichmann, DM, Pepco, Jysk, KFC, Kik și Takko. În ceea ce privește durabilitatea, întregul portofoliu a primit certificări BREEAM “Foarte bun” pentru performanța activelor.

„Suntem încântați să încheiem această tranzacție cu LCP Group, parte a M Core, și să oferim randamente puternice investitorilor în fonduri. În timpul procesului de vânzare, am observat un interes semnificativ din partea mai multor potențiali cumpărători, ceea ce este o dovadă a profunzimii lichidităților pentru activele de înaltă calitate ale parcurilor de retail din Europa.”,

a declarat Axel Despriet, Managing Partner al Mitiska REIM.

„Ambele companii sunt în curs de dezvoltare. Abordarea noastră de investiții cu valoare adăugată constă în a cumpăra, a repara, a gestiona și apoi a vinde atunci când un portofoliu atinge statutul de bază. Calitatea acestor active, combinată cu reziliența sectorului parcurilor de retail în general, a însemnat că am putut realiza o valoare atât de importantă, în ciuda mediului economic mai larg.”,

a precizat Sylvie Geuten-Carpentier, Managing Partner la Mitiska REIM.

„Companiile au fost înființate de către Square 7 Properties. Lucrând împreună cu Mitiska REIM, am reușit să creăm unul dintre cele mai mari portofolii imobiliare de retail din România și să devenim lideri de piață în sectorul parcurilor de retail. Această vânzare reprezintă punctul culminant de succes al acestei lucrări și face parte din parteneriatul nostru continuu, care combină expertiza noastră locală și managementul la fața locului cu relațiile internaționale ale Mitiska REIM cu retailerii, accesul la finanțare și expertiza în cestionare.”,

a adăugat Clemens Petschnikar, Director General la Square 7 Properties.

Parcurile de retail sunt situate în București (2), Bistrița, Baia Mare, Pașcani, Slobozia, Ploiești, Mediaș, Reșița, Buzău, Arad, Odorhei, Sighet, Câmpina, Caransebeș, Medgidia, Iași, Târgu Mureș, Tulcea, Slatina, Mioveni, Bacău, Drobeta-Turnu Severin, Brăila și Giurgiu.

Fondul FRI a fost lansat în 2012, cu un termen inițial de 8 ani, care a fost prelungit până în 2026. Fondul FRI 2 a fost lansat în 2016, cu un termen inițial de 10 ani cu opțiuni de prelungire.

Kepler Corporate Finance, Belfius și CBRE au acționat în calitate de consilieri financiari, iar PeliPartners a fost singurul consilier juridic al Mitiska REIM în cadrul tranzacției.

Articole similare

Ad