Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Bulgaria: Angajații din transporturile publice inițiază proteste la nivel național pentru majorarea salariilor

Federația Sindicatelor din Transporturi (FTU) și Confederația Sindicatelor Independente din Bulgaria (CITUB) va lansa începând de luni o serie de proteste în Bulgaria.

Actiunea este motivată de nemulțumirea tot mai mare a transportatorilor cu privire la adoptarea iminentă a bugetului de stat și a fondurilor insuficiente pentru creșterea salariilor în transportul urban.

Protestele vor începe de luni și vor fi desfășurate la nivel național, potrivit presei locale. De asemenea, acțiuni vizuale, precum pancarte vor fi expuse pe vehiculele de transport public din toată țara, inclusiv la casele de bilete și în spațiile de lucru ale angajaților.CITUB, împreună cu FTU, solicită suma suplimentară de 37 de milioane BGN la bugetul de stat pentru creșterea salariilor rezonabile în transportul urban. Absența acestei prevederi la bugetul propus a generat frustrări printre angajații din transportul urban.

Protestele vor fi o exprimare pașnică a nemulțumirilor, potrivit hotărârii sindicatelor, de a-și face auzite preocupările și de a milita pentru o compensație echitabilă în domeniul transportului urban.

Sindicatele atrag atenția asupra a ceea ce ei percep ca fiind o nevoie urgentă de creștere a salariilor. Eforturile lor vizează să facă lumină asupra discrepanțelor din proiectul de lege privind bugetul de stat propus pentru 2024, subliniind caracterul critic al finanțării adecvate a salariilor din transportul urban.

Articole similare

Ad