Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

14 automarfare care transportau ilegal aproape 190 de tone de deșeuri au fost oprite la intrarea în ţară în Borș II și Nădlac II

Polițiștii de frontieră de la Punctele de Trecere a Frontierei Borș II și Nădlac II, împreună cu autoritățile din cadrul Comisariatelor Județene Bihor și Arad, au oprit intrarea în țară a 14 automarfare încărcate cu aproximativ 190 de tone de deșeuri.

Controlul a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute la Punctele de Trecere a Frontierei Borș II și Nădlac II, pe sensul de intrare în România.

Șoferii nu au putut prezenta documentele necesare importului de deșeuri, conform prevederilor legale, ceea ce a condus la interzicerea accesului pe teritoriul României a mijloacelor de transport şi a încărcăturii. În plus, documentele de însoțire a mărfii, arătau că transportă diverse bunuri, precum haine, mobilă, produse electrice și electrocasnice de la diferite societăți comerciale din Danemarca, Germania, Austria și Olanda pentru firme din România. Suspiciuni privind legalitatea transporturilor au determinat sprijin autorizat al reprezentanților Comisariatelor Județene Bihor și Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu și Protecției Consumatorului Bihor și Arad.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că șoferii automarfarelor transportau 189.141 kg de deșeuri și nu au prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse.

Articole similare

Ad