Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

VARTA® PROMOTIVE AGM ESTE PARTENERUL DE ÎNCREDERE ÎN IERNILE RECI.

Temperaturile sub zero sunt adesea responsabile pentru o rată crescută a bateriilor descărcate, făcând iarna o perioadă foarte dificilă pentru bateriile de camioane. Pentru a evita perioadele de nefuncționare din cauza defecțiunii bateriei, Clarios, liderul global al pieței de soluții avansate pentru stocarea energiei, a creat VARTA ProMotive AGM în colaborare cu producători de top de camioane. Datorită tehnologiei AGM, această baterie de camion este mai fiabilă și mai durabilă decât bateriile convenționale.

Testată în condiții extreme

Anders Johansson este proprietarul unei companii de camioane, manager de flotă și șofer. Petrece până la cinci nopți pe săptămână pe drum în nordul Suediei – frecvent la temperaturi sub zero și în întuneric aproape constant. Acești doi factori au afectat frecvent bateriile folosite în trecut de flota sa. “Când petreci atât de multe ore pe drum, luminile plus un cuptor cu microunde, un frigider, un iPad și un expresor sunt lucruri esențiale pentru a trăi cât de normal posibil. Și, desigur, sistemul de încălzire staționară”, spune el.

VARTA ProMotive AGM este o sursă de alimentare cu energie cu capacitate de pornire imbatabilă

Toate aceste dispozitive electronice sunt alimentate de la baterie. Multitudinea de funcții de confort și de siguranță instalate în vehicule descarcă bateria. Bateria se descarcă peste noapte, iar dimineața trebuie să asigure pornirea camionului. Dar acesta este punctul forte al bateriilor VARTA AGM. “Acum, șoferii se pot odihni cu heater-ul pornit, pot folosi toate echipamentele electronice și pot avea încredere că, dimineață, camionul lor va porni”, spune Johansson. Tehnologia AGM, împreună cu design-ul brevetat al grilei PowerFrame®, generează energie mai mult decât suficientă pentru o pornire excelentă, chiar și la temperaturi scăzute, lucru dovedit de testele pe vehicule în timpul iernii, la -20°C.

De când a instalat VARTA ProMotive AGM pe camioanele din flota sa, motoarele pornesc acum fără probleme, chiar și după ce au fost oprite mult timp. Pentru Johansson, aceasta fusese o mare problemă: “Dacă rămâi în pană în mijlocul unei păduri de aici, din nordul îndepărtat, cel mai apropiat centru de service este la 250-300 de kilometri distanță. Din acest motiv, în trecut, șoferii nu opreau motorul peste noapte, pentru ca în dimineața următoare să fie siguri că bateria este suficient de încărcată.” Pentru că acest lucru nu mai este necesar, Johansson economisește mult combustibil și mulți bani, considerând o investiție prețul achitat pentru un produs premium.

Ce este VARTA ProMotive AGM?

AGM este prescurtarea de la Absorbent Glass Mat, adică fibră de sticlă absorbantă. Fibra de sticlă absoarbe electrolitul, împiedicând astfel scăderea capacității ce este cauzată de stratificarea electrolitului. De asemenea, crește stabilitatea ciclurilor de încărcare-descărcare ale bateriei, care este  astfel mai rezistentă la căldură și la temperaturi negative extreme decât orice altă tehnologie de baterie de pe piață. Mai mult decât atât, pentru că acidul este fixat în separatoarele plăcilor, sistemul de gestionare a energiei împreună cu senzorul bateriei, instalat în camion, pot stabili cu precizie starea de funcționare și de încărcare a bateriei, pe toată durata de viață a bateriei și pot gestiona energia cu exactitate.

La cea mai nouă generație de camioane, bateriile convenționale au o durată de viață estimată de 6 luni. Bateriile trebuie încărcate la fiecare 3 săptămâni și se descarcă în maxim 4 ore. Bateria AGM este mult mai puternică. Funcționează până la 12 ore și nu are nevoie deloc de reîncărcare. Datorită tehnologiei avansate, bateria AGM are o durată de viață estimată de 2 ani și mai mult.

VARTA Fleet Program: legătura directă cu producătorul

Complexitatea tot mai mare a camioanelor moderne reprezintă o provocare majoră pentru companiile de transport. Pentru a ne asigura că flotele fac față cu brio acestor schimbări, la VARTA am creat nu doar un produs fiabil, pregătit pentru viitor, sub forma bateriei AGM, ci și serviciul de asistență pentru flote, VARTA Fleet Program. Principala caracteristică a acestui program este că le oferă directorilor de flote legătura directă cu producătorul și consultanță tehnică.

După înregistrare gratuită pe site-ul www.varta-automotive.ro, membrii primesc sfaturi personalizate pentru flota lor, recomandări strategice de achiziție, informații despre cele mai noi tehnologii și tendințe, răspunsuri la întrebări legate de managementul bateriilor, posibilități de analiză și optimizare a performanței bateriei și multe altele.

Clarios România

  • Str. Ghe. Ţiţeica 121C, et. 6, sect. 2
  • 020295 București, Romania
  • www.varta-automotive.ro

Articole similare