Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Kärcher a demarat o acțiune de curățare a monumentelor și clădirilor istorice în Brașov

Kärcher România își continuă misiunea de conservare a monumentelor și clădirilor istorice, printr-o altă acțiune importantă de conservare, de această dată, în Brașov. Inițiativa demarată cuprinde curățarea ansamblului format din Monumentul Crucea Eroilor și Cimitirul Eroilor Revoluției Române din Decembrie 1989, marcând o etapă semnificativă în cadrul strategiei companiei de protejare a patrimoniului cultural și istoric din întreaga lume.

Monumentul și Cimitirul Eroilor Revoluției Române din Parcul Eroilor din Brașov au o importanță istorică în comunitatea locală și pentru istoria națională a României, servind drept simboluri ale curajului și sacrificiului în lupta pentru libertate. Noul obiectiv emblematic din România face parte din strategia globală de protejare a patrimoniului cultural, Kärcher România având deja o experiență demonstrată în conservarea a peste 150 de monumente și clădiri istorice peste tot în lume.

„Manifestările prilejuite de comemorarea eroilor brașoveni din decembrie 1989 sunt foarte importante pentru comunitatea noastră locală. Parcul Eroilor este locul unde, anual, ne reculegem cu gândul la cei care au plătit cu viața pentru libertatea noastră de astăzi. Suntem onorați să avem Kärcher ca partener într-un proiect de curățare a elementelor din parc. De asemenea, am convenit să extindem colaborarea noastră inclusiv la nivel de identificarea de soluții potrivite pentru curățarea altor obiective importante pentru brașoveni, ca de pilda Piața Sfatului.”

a precizat Mihaela Dărângă, Director Marketing, Product Management & Academy Kärcher România.

Echipa a utilizat aparatul de curățat cu înaltă presiune HD 9/23 G pentru a reda strălucirea monumentului din Brașov. Acesta asigură o presiune de lucru de 230 bari și este prevăzut cu un pistol de pulverizare EASY!Force, având reculul jetului de înaltă presiune pentru a reduce la zero forța de apăsare a operatorului, fiind conceput special pentru a oferi cele mai bune rezultate de curățare. De asemenea, este echipat cu un motor Honda sau Yanmar pe benzină, iar echipamentul funcționează complet independent de surse de curent. Mai mult, pompa puternică permite dragarea apei din lacuri sau iazuri la nevoie. Totodată, poate fi utilizat și în construcții, agricultură, curățarea echipamentelor industriale sau curățarea zonelor exterioare, așa cum piețe și parcări auto.

De peste 30 de ani, Kärcher s-a implicat în mod activ în susținerea gratuită a conservării monumentelor și clădirilor istorice. 

Printre monumentele culturale curățate de Kärcher se află obiective importante, precum Poarta Brandenburg din Berlin, Teatrul Național din Praga, Statuia Libertății – New York și sculpturile capetelor președinților de pe Muntele Rushmore. Lucrările de curățare derulându-se în strânsă colaborare cu restauratorii, conservatorii monumentelor și istoricii de artă.  

„În acest an, Kärcher România a făcut un pas important în cadrul misiunii sale de a păstra și de a pune în valoare monumentele și clădirile istorice din România. Suntem bucuroși să anunțăm finalizarea proiectului nostru de curățare a Monumentului Crucea Eroilor și Cimitirul Eroilor Revoluției Române din Brașov. Această acțiune demonstrează respectul față de trecutul nostru și protejarea moștenirii noastre pentru generațiile viitoare. Conștienți fiind de importanța acestui monument pentru comunitățile noastre, suntem mândri că am putut să aducem expertiza și tehnologia Kärcher în beneficiul orașului Brașov.”,

a adăugat Mihaela Dărângă.  

Articole similare

Ad