Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Kuehne+Nagel este un pionier în accelerarea electrificării parcului auto

Noul an începe cu vești „electrizante”, deoarece Kuehne+Nagel anunță soluția sa Book & Claim pentru vehiculele electrice. Astfel, compania devine primul furnizor de servicii logistice care lansează această soluție, care anterior era limitată la combustibilii cu emisii scăzute. Punerea în aplicare a soluțiilor de decarbonizare și sprijinirea clienților pentru a-și atinge obiectivele de sustenabilitate reprezintă o componentă cheie pentru Kuehne+Nagel (Roadmap 2026 Living ESG).

Dezvoltarea soluțiilor de insetting Book & Claim pentru transportul rutier de marfă a reprezentat o prioritate strategică pentru Kuehne+Nagel. În luna octombrie a anului trecut, aceasta a lansat o soluție de insetting pentru HVO – urmată acum de vehiculele electrice. Soluția, prima de acest tip, a fost testată și validată în cooperare cu principalele părți interesate externe. 

Clienții care utilizează serviciile de transport rutier ale Kuehne+Nagel pot acum „revendica” reducerile de emisii de carbon ale camioanelor electrice atunci când nu este posibil să își transporte fizic mărfurile cu aceste vehicule. Motivele ar putea fi infrastructura de încărcare insuficientă sau o autonomie și o sarcină utilă limitate. Soluția contribuie la depășirea acestor provocări care, în prezent, limitează încă utilizarea camioanelor electrice. 

„Considerăm că vehiculele electrice cu baterii (BEV) reprezintă viitorul pentru reducerea emisiilor în transportul rutier de marfă. Inserția carbonului sprijină extinderea soluțiilor cu emisii reduse, cum ar fi BEV-urile, și ajută la reducerea primei pe care clienții o plătesc pentru aceste soluții, sprijinind astfel decarbonizarea transportului rutier”, spune Hansjörg Rodi, membru al Consiliului de administrație al Kuehne+Nagel International AG, responsabil pentru logistica rutieră.

Deocamdată, doar BEV-urile deținute de Kuehne+Nagel fac parte din oferta Book & Claim, pentru a păstra un control și o transparență deplină asupra acurateței datelor care sunt utilizate în calcule. Cu toate acestea, echipa își propune să extindă soluția și la BEV-urile operate de partenerii săi, astfel încât să îi poată sprijini și pe aceștia în demersurile de electrificare a flotei lor. „Achiziționarea de camioane electrice poate fi o povară financiară grea, în special pentru transportatorii mai mici. Includerea transportatorilor în soluția noastră necesită în continuare dezvoltări complexe ale metodologiei contabile, dar i-ar ajuta să își finanțeze tranziția. Aceasta este următoarea noastră prioritate”, conchide Rodi.

Articole similare

Ad