Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Un nou SUV de 666 CP va accelera poliția din Italia

Colaborarea de 20 de ani dintre Poliția de Stat din Italia și producătorul auto Lamborghini a fost reluată odată cu prezentarea unui nou super SUV de poliție. Modelul Urus Performante al companiei bologneze este configurat pentru transportul de organe și pentru serviciile speciale ale poliției rutiere.

Noul SUV a fost prezentat în Piazza del Viminale din Roma, în prezența premierului Giorgia Meloni și a șefului poliției Vittorio Pisani. Cheile supercar-ului au fost înmânate ministrului de interne Matteo Piantedosi de către Stephan Winkelmann, președinte și CEO al Automobili Lamborghini.

Relația dintre poliția de stat și Lamborghini datează din 2004, când a fost construit primul Gallardo. Începând cu 2015, Gallardo a fost înlocuit de Huracan, care este în serviciu și în prezent. În prezent, există două exemplare ale acestui model în serviciu: unul la Roma și unul la Bologna.

Urus Performante, cu motorul său V8 biturbo de 666 CP, care garantează o accelerație de la 0 la 100 km/h în doar 3,3 secunde, a fost pus la punct de tehnicienii Lamborghini din Sant’Agata Bolognese, începând de la exterior, urmând în întregime specificațiile Poliției. Habitaclul a fost personalizat cu diverse elemente esențiale pentru serviciul de siguranță publică, printre care un sertar blindat pentru arme, un panou rabatabil pentru mesaje grafice și vizuale variabile, un compartiment special în portbagaj pentru echipamente de urgență și un defibrilator pentru intervenții de prim ajutor. Vehiculul este dotat cu un frigider portabil pentru transportul de organe, inclusiv afișaj și înregistrator de date pentru monitorizarea constantă a temperaturii interne. Noua mașină va fi alocată departamentului de poliție rutieră pentru regiunile administrative Campania (Napoli) și Basilicata (Potenza).

În altă ordine de idei, în Italia, noul Alfa Romeo „Tonale” a sosit pe șoselele italiene cu livrea Poliției de Stat. Noul Tonale a fost livrat în mod simbolic Poliției de Stat din Torino. Noul vehicul este echipat cu un motor hibrid pe benzină de 1.500 cmc cu 163 de cai putere, cu transmisie automată cu 7 trepte, cu protecție balistică și antiefracție și dotat cu sistemul tehnologic „Mercurio Extended”, utilizat pentru a accelera verificările în timpul intervențiilor operative. Acesta va fi distribuit la birourile de prevenire generală și asistență publică din toate sediile de poliție și principalele secții de poliție, începând cu această lună. În total, 850 de autoturisme vor ajunge în parcul auto al poliției de stat în prima jumătate a anului 2024, în cadrul unei licitații din 2022. Astfel, se reînnoiește parteneriatul Poliție-Alfa Romeo, care a început în anii 1950 cu autospeciala 1900 Super TI și a continuat în anii 1960 și 1970 cu producția iconicelor Giulietta 1300 și Giulia super 1600. Mai târziu, la începutul anilor ’80, a sosit Alfa Romeo 33, pentru a fi apoi înlocuită de 155, 159 și Giulia.

Articole similare

Ad