Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Tehnologia Aeva LiDAR 4D aleasă pentru camioanele autonome ale Daimler Truck și TORC Robotics

  • Foto: Daimler Truck

Daimler Truck AG („Daimler Truck”, DAX: DTR0CK), unul dintre cei mai importanți producători de vehicule comerciale din lume și Leinfelden-Echterdingen / Blacksburg, Virginia, SUA / Mountain View, California, SUA – Aeva® (NYSE: AEVA), lider în domeniul sistemelor de detecție și percepție de ultimă generație, anunță selectarea lui Aeva în furnizarea tehnologiei LiDAR 4D pentru vehiculele comerciale autonome de serie.

Astfel, Aeva va oferi cea mai recentă tehnologie LiDAR 4D de ultimă generație Aeva Atlas™ către Daimler Truck și va colabora cu Torc Robotics, o filială independentă a Daimler Truck, pentru a integra software-ul său de conducere virtuală bazat pe această tehnologie de nivel 4 SAE, începând cu platforma de camioane Freightliner Cascadia de clasă 8. Daimler Truck intenționează să adauge senzorii LiDAR direct în procesul său de producție, facilitând cumpărarea de către clienți a camioanelor pregătite pentru autonomie direct din fabricile sale de producție, fără a fi nevoie de montarea ulterioară a senzorilor. La rândul său, Torc va comercializa clienților, sub formă de abonament, tehnologia sa cu serviciile de asistență Mission Control și șofer virtual. Software-ul său va utiliza software-ul de la Aeva, construit pe baza datelor de viteză instantanee, pentru a detecta obiectele mai repede, la o distanță mai mare și cu o precizie mai bună. Colaborarea multianuală va începe în primul trimestru al anului 2024, cu producția estimată pentru Aeva până în 2026, iar pentru Daimler Truck până în 2027.

LiDAR este o tehnologie de bază pentru conducerea autonomă. În timp ce senzorii LiDAR tradiționali folosesc impulsuri laser pentru a detecta distanțele față de obiecte, tehnologia unică LiDAR 4D 4D a Aeva, Frequency Modulated Continuous Wave (FMCW), utilizând un fascicul laser continuu pentru a măsura distanța și viteza, sporind siguranța vehiculelor autonome. Acest lucru va permite vehiculelor automatizate să deblocheze noi niveluri de siguranță și automatizare între punctele statice și cele dinamice prin cunoașterea precisă a vitezei și a obiectelor dinamice.

Daimler Truck și Torc au făcut progrese semnificative în transformarea camioanelor autonome de la o idee la realitate, derulând programe de testare pe șosea, precum și programe pilot pentru clienți. Pentru a maximiza siguranța camioanelor autonome, camioanele Daimler Truck și Torc sunt echipate cu seturi de senzori proveniți dintr-o combinație de trei tehnologii, și anume tehnologia LiDAR, radar și camera de ultimă generație. Acest lucru permite o manevrare sigură adaptată la diferite situații pe autostrăzi, drumuri de suprafață și rampe, precum și la virajele în intersecții controlate.

Aeva reprezintă o importantă selecție în materie de proiectare pentru producția de serie a producătorilor de automobile și este rezultatul mai multor ani de colaborare și calificare extinsă cu Daimler Truck, Torc Robotics și Daimler Truck North America.

„Daimler Truck se angajează să conducă progresul industriei către camioanele autonome. Selectarea tehnologiei LiDAR fiind o decizie potrivită și strategic importantă pentru implementarea în siguranță a camioanelor autonome pe șosele. Suntem convinși că Aeva, cu tehnologia sa de ultimă oră și fiabilă, este partenerul de producție potrivit pentru senzorii LiDAR și capacitățile sale de producție în vederea extinderii odată cu noi. Prin urmare, reprezintă o piesă cheie de puzzle pe drumul nostru spre comercializare. Împreună cu Torc, suntem pe drumul cel bun pentru a oferi pe piața americană camioanele autonome, până în 2027.”,

a declarat Joanna Buttler, Head of Global Autonomous Technology Group de la Daimler Truck.

„Aeva este pionier în comercializarea tehnologiei FMCW LiDAR, un diferențiator cheie pentru detectarea pe distanțe lungi și identificarea obiectelor. Acest lucru înseamnă că software-ul de conducere virtuală al Torc se poate baza acum pe o rezoluție semnificativ mai mare, precum și pe o detectare mai îndepărtată și mai clară a obiectelor, plus detectarea instantanee a vitezei, care sunt esențiale pentru a implementa în siguranță camioanele autonome la scară largă. Am colaborat îndeaproape cu echipa Aeva în ultimii ani și suntem încântați de performanțele din lumea reală pe care tehnologia Aeva le-a demonstrat deja pentru a ne ajuta să rezolvăm unele dintre cele mai dificile cazuri în utilizare, în timpul vitezei pe autostradă.”,

a adăugat Peter Vaughan Schmidt, director executiv la Torc Robotics.

„Daimler Truck este unul dintre cei mai cunoscuți producători de vehicule comerciale din lume. Parteneriatul nostru cu Daimler Truck și Torc Robotics deschide calea spre următoarea eră a transportului comercial cu camioane sigure și autonome, care vor revoluționa industria așa cum o cunoaștem. Suntem încântați că am fost aleși pentru această atribuire de furnizorul măreț de producție și este o dovadă a muncii asidue, a inovației și a tenacității întregii echipe Aeva, în timp ce depășim o altă etapă, de a conduce industria cu tehnologia noastră unică FMCW și soluția noastră de percepție.”

a declarat Soroush Salehian, cofondator și CEO la Aeva.

Articole similare

Ad