Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Quantron devine partener cu FusionOne pentru hidrogen obținut din materiale reciclate

  • Foto: Quantron

Quantron, producătorul de camioane electrice cu pile de combustie pe bază de hidrogen, a semnat un memorandum de înțelegere cu FusionOne, în cadrul căruia vor produce hidrogen din plastic reciclat pentru a alimenta camioanele Quantron.

Specialistul în transportul durabil de călători și de mărfuri, Quantron AG este singura companie de mobilitate care reprezintă puterea inovatoare a Germaniei, alături de alte companii de tehnologie, prezente la pavilionul german de la Consumer Electronics Show (CES). Doi invitați importanți, așa cum Ministrul Federal German pentru Digital și Transport, Dr. Volker Wissing și Președintele Asociației Germane a Industriei Auto (VDA), Hildegard Müller, au fost printre primii vizitatori ai standului QUANTRON.

Evenimentul CES din Las Vegas este cel mai mare târg de tehnologie pentru inovații din lume. Împreună cu giganții din domeniul tehnologiei, precum Google, Schäffler, Qualcomm și Continental, Quantron AG a participat cu filiala sa Quantron US. În prezența Dr. Volker Wissing și Hildegard Müller, a fost semnat un memorandum de înțelegere cu FusionOne. În prezent, compania tehnologică FusionOne concentrându-se pe soluțiile de pionierat pentru producerea de hidrogen din deșeurile de plastic.

Cu acest prilej, FusionOne se alătură rețelei Clean Transportation Alliance, fondată de QUANTRON, care reunește companii și experți cu scopul de a decarboniza transportul rutier. Această rețea de parteneri stă la baza ofertei inovatoare Quantron-as-a-Service (QaaS) pentru a permite clienților să facă tranziția fără riscuri către soluții de transport cu emisii zero, într-un model de plată la utilizare.

Anul trecut, atât Volker Wissing, cât și Hildegard Müller au făcut vizite personale la sediul Quantron AG pentru a vedea soluțiile de mobilitate cu emisii zero. Wissing a subliniat dorința QUANTRON de a inova și abordarea sa tehnologică deschisă, care include atât sisteme de propulsie pe baterii, cât și pe hidrogen. De asemenea, a evidențiat faptul că QUANTRON este un exemplu remarcabil al puterii în Germania ca locație de afaceri. În cadrul CES, QUANTRON obţinând premiul „Innovation Champion Award”, acordat de către Consumer Technology Association (CTA), organizatorul CES.

„Este cea mai bună soluție de mediu «Win/Win». QUANTRON are un portofoliu de vehicule cu pile de combustie pe bază de hidrogen și o rețea de parteneri strategici QaaS. Colaborarea cu FusionOne va adăuga un «multiplicator» esențial la obiectivul de îmbunătățire a mediului nostru. Scopul colaborării fiind stabilirea unei platforme și unei rețele pentru realimentarea vehiculelor electrice cu pile de combustie («FCEV»), cu accent pe camioane. Intenționăm să ne sprijinim reciproc pentru a spori recunoașterea hidrogenului ca soluție preferată pentru transportul comercial și pentru a stimula ratele de adoptare.  FusionOne și QUANTRON vor lucra în colaborare pentru a promova beneficiile suplimentare ale «H₂ din materiale plastice reciclate» ca soluție preferată de transport cu energie verde.”,

a declarat Andreas Haller, CEO și fondator al Quantron AG.

„Mobilitatea electrică pe baterii nu este singura opțiune ecologică. De asemenea, există tehnologia hidrogenului și a pilelor de combustie sau combustibilii regenerabili, cum ar fi combustibilii electronici. În calitate de companie inovatoare de mobilitate și tehnologie din Germania, QUANTRON contribuie la asigurarea decarbonizării transportului rutier prin furnizarea de vehicule H₂, infrastructură H₂ și soluții digitale. Există un mare potențial pentru mobilitatea bazată pe hidrogen atât în UE, cât și în SUA, care ne poate ajuta să ne atingem obiectivele privind schimbările climatice.”,

a adăugat Volker Wissing, convins de abordarea Quantron AG.

Articole similare

Ad