Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

7.200 de vehicule controlate la frontierele bulgare în primele șase zile din 2024

Întrucât aderarea României și Bulgariei la spațiul aerian și maritim Schengen vine cu un angajament, asumat față de guvernul austriac, de a înăspri controalele la frontierele terestre ale celor două țări, asociația transportatorilor maghiari MKFE informează că încă din primele zile ale lui 2024 vama bulgară, împreună cu alte organisme partenere, verifică intens transporturile de mărfuri destinate Austriei sau care vin dinspre Austria. De aceea transportatorii intervievați de MKFE declară că timpii de așteptare la granița bulgaro-română au devenit extrem de lungi.

Reamintim că aceste controale consolidate la toate punctele de trecere a frontierei bulgare și pe întreaga rețea rutieră bulgară vor fi efectuate până când Bulgaria va adera la spațiul terestru Schengen, după care vehiculele sunt verificate numai la frontierele externe ale țării.

Între timp, autoritățile bulgare vor verifica fiecare vehicul, indiferent de naționalitatea acestuia. În primele șase zile ale anului au fost efectuate peste 7.200 de controale pe diferite tipuri de vehicule, inclusiv cele care tranzitează țara, iar pentru aceasta se folosesc toate metodele de control vamal (control fizic, radiografie, verificarea documentelor). Sunt inspectate atât mărfurile transportate, cât și cabinele camioanelor, autoturismelor, camionetelor și autobuzelor. Prin urmare, transportatorii ar trebui să se aștepte în continuare la timpi de călătorie mai mari. O asociația a transportatorilor bulgari s-a întâlnit cu oficialii din domeniul financiar din această țară pentru a discuta despre facilitarea inspecțiilor vehiculelor, iar MKFE a contactat grupul de interese bulgar, căruia i-a raportat direct problema cu care se confruntă transportatorii.

Articole similare

Ad