Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Grupul TeraPlast își consolidează poziția prin achiziționarea producătorul de țevi Palplast din Republica Moldova

Grupul TeraPlast a anunțat achiziționarea pachetului majoritar de acțiuni al producătorului de țevi din polietilenă, Palplast din Republica Moldova, într-o tranzacție evaluată la 1,8 milioane de euro. 

Palplast deține două linii de producție pentru țevi din polietilenă de înaltă densitate, atribuite rețelelor de alimentare cu apă și gaz. Fabrica este situată în centrul Republicii Moldova, în municipiul Călarași, la doar 50 de kilometri de Chișinău. 

Valoarea tranzacției a fost stabilită la 1,8 milioane de euro, compusă din 1 milion de euro ca aport al TeraPlast SA la capitalul Palplast Moldova și 800 de mii de euro care se vor plăti de către acționarul existent. Această mișcare strategică implică o participație de 51% pentru TeraPlast și 49% pentru Fribourg Capital, actualul acționar.  

Suma de 1 milion de euro va fi investită în extinderea capacității de producție și a platformei logistice existente Palplast Moldova.

Grupul TeraPlast vizează extinderea geografică și creșterea prin fuziuni și achiziții, având în vedere potențialul pieței din Republica Moldova și statutul său de țară candidată la aderarea la Uniunea Europeană.

„Extinderea geografică și creșterea prin fuziuni și achiziții sunt obiective strategice ale Grupului TeraPlast. Intrarea cu o unitate de producție în Republica Moldova reprezintă un alt pas în implementarea acestei strategii. Piața are un potențial imens, iar statutul de țară candidată la aderarea la Uniunea Europeană deschide porțile fondurilor de pre-aderare. Este mult de lucru într-o țară în care populația rurală are o rată de acces de 4% la rețele de canalizare. Fondurile care urmează să vină constituie garanția unui business solid pentru anii următori. Vorbim aceeași limbă și un milion de cetățeni români locuiesc în Republica Moldova. Avem șansa să contribuim la dezvoltarea acestei țări, oferindu-le produse pentru construirea infrastructurii, dar și locuri de muncă, atât la ei acasă, cât și în fabricile Grupului din România. Așa vedem să avem un aport în dezvoltarea economiei locale din Republica Moldova, dar și a Grupului TeraPlast.”,

a adăugat Dorel Goia, Președintele Consiliului de Administrație TeraPlast.

„Odată cu apropierea de UE, anticipăm o creștere exponențială a cererii de materiale și țevi pentru infrastructură în Republica Moldova. Colaborarea cu TeraPlast ne va permite să menținem poziția de lider în piața locală.”

a declarat Ion Sturza, Președintele Fribourg Capital.

Articole similare

Ad