Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Symmetrica anunță o investiție de 48 de milioane de euro pentru cea mai mare fabrică din portofoliu și din S-E Europei

Compania Symmetrica va inaugura o nouă unitate de producție pe un teren de peste 120.000 mp, cu o suprafață construită de 18.000 mp și două parcuri fotovoltaice pe 20.000 mp, care vor asigura 60% din totalul energiei necesare pentru funcționarea unității.

Inițiativa reflectă angajamentul companiei pentru sustenabilitate și responsabilitate ecologică, prin adoptarea energiei solare pentru reducerea amprentei de carbon și promovarea surselor de energie regenerabilă.

Symmetrica a asigurat investiția în valoare de 48 de milioane de euro pentru noua unitate de producție din fonduri proprii și credite bancare. De asemenea, a contractat un credit de aproximativ 35 de milioane de euro de la Banca Comercială Română (BCR), parte a Erste Group, unul dintre cele mai importante grupuri financiare din România.

„Situată în Bolintin Vale – Ilfov, noua noastră fabrică de prefabricate va fi un simbol al excelenței și al progresului tehnologic. Cu o suprafață impresionantă și capacități de producție extinse, această unitate reprezintă un pilon esențial în sprijinirea creșterii și dezvoltării regionale și înglobează tehnologii noi pentru piața românească. Fabrica din Bolintin Vale va fi inaugurată în această toamnă. Fiind amplasată în apropierea unității pe care deja o deținem, încă din 2011, în proximitatea Capitalei, am decis migrarea activității din aceasta către noua locație, optimizând astfel întreaga producție.”,

a declarat Sebastian Bobu, Director Executiv al companiei.

„Suntem un partener solid pentru Symmetrica, una dintre afacerile locale de succes și cel mai mare producător român de pavele și borduri. Ne bucurăm să susținem extinderea companiei și impunerea ca lider regional, printr-o nouă unitate de producție care prioritizează dezvoltarea durabilă și sustenabilă. Colaborarea noastră, pe termen lung, confirmă expertiza pe care BCR o are pe proiecte de industrializare, retehnologizare și modernizare a infrastructurii, dar și faptul că împreună putem să dezvoltăm afaceri sănătoase și puternice pentru o Românie inteligentă financiar.”,

a declarat Romeo Antoche, Director Executiv Centru de Afaceri Corporate BCR.

Fabrica din Bolintin Vale va dispune de 4 linii de fabricație în prima fază, precum și linii de prelucrare a suprafețelor și tratamente speciale, inclusiv pentru splitarea blocurilor de beton. O caracteristică remarcabilă este integrarea celei mai moderne tehnologii de producție a pavelelor și dalelor din beton. Dotată cu echipamente de ultimă generație și procese inovatoare, fabrica Symmetrica va oferi produse de cea mai înaltă calitate, adaptate cerințelor și necesităților pieței actuale.

Inaugurarea fabricii Symmetrica va începe din această toamnă, ceea ce va spori producția totală cu 30%, având o capacitate de 15.000 mp pe zi. Privind retrospectiv, odată cu această nouă fabrică, în cei 30 de ani de la înființare, compania Symmetrica a realizat investiții totale ce depășesc 110 milioane de euro.

„Noile tehnologii înglobate în această unitate de producție ne vor da posibilitatea de a ne extinde portofoliul de produse și de a lansa game noi, cu specificații unice pe piața locală, atât din punct de vedere al design-ului, cât și al proprietăților. Cele 4 linii ce vor fi puse în funcțiune în prima fază vor fi folosite pentru producția de pavele, dale, borduri, rigole.”,

a subliniat reprezentantul Symmetrica.

Articole similare

Ad