Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Bulgaria: Angajații din transportul public protestează din nou pentru majorarea salariilor cu 30%

Angajații din transporturile publice din Sofia pregătesc un alt protest joi, 18 ianuarie, organizat de Federația Sindicatelor din Transporturi (FTU) din cadrul Confederației Sindicatelor Independente din Bulgaria (CITUB).

Mitingul are ca scop abordarea mai multor revendicări, concentrându-se în primul rând pe o creștere salarială de 30% pentru angajații din transportul public, pe îmbunătățirea condițiilor de muncă și pe măsurile pentru păstrarea și recrutarea personalului.

Președintele federației, Alexander Shopov, a anunțat că, în ciuda faptului că au înaintat revendicările lor către stat și municipalitate, înainte de sărbători, nu a existat niciun răspuns oficial. Inițial, protestul planificat a inclus membrii CITUB, însă vor fi luate în considerare și acțiunile comune cu Confederația Muncii “Podkrepa”.

În prezent, salariul de bază înregistrat în Sofia pentru un angajat este de 1.200 BGN. Alexander Shopov subliniind că salariul mediu brut în capitala Bulgariei a trecut, anul trecut, de 2.700 BGN, în timp ce procentul pentru angajații din transportul public care se apropie de vârsta de pensionare a ajuns la aproximativ 40%. Acest lucru reprezintă un motiv de îngrijorare, deoarece posturile vacante lăsate de pensionari se pot confrunta cu dificultăți în găsirea unor înlocuitori potriviți.

Protestul de joi, vine ca urmarea mitingului anterior al CITUB din 18 decembrie 2023, care a dus la închiderea drumurilor la “Orlov Most” din cauza nemulțumirilor legate de condițiile de transport public, potrivit presei locale.

Articole similare

Ad